Last news in Fakti

5 Април, 2024 11:30 1 992 0

BYD пуска конкурент на Ford Ranger и Toyota Hilux

  • byd-
  • пикап-
  • ford-
  • toyota

Той ще се предлага като хибрид и електромобил

BYD пуска конкурент на Ford Ranger и Toyota Hilux - 1

Китайският автомобилен гигант BYD представи снимки на първия си електрифициран пикап, който в момента е маскиран прототип. Пикапът, чието име все още не е обявено, се описва като "среден до пълен размер" и се очаква да дебютира в световен мащаб по-късно тази година. Позициониран да се конкурира с популярни модели като Toyota Hilux и Ford Ranger, първоначалната версия ще се предлага като хибрид с възможност за зареждане от електрическата мрежа (PHEV), а по-късно се очаква към гамата да се присъедини и изцяло електрически вариант.

Каросерията на прототипа остава скрита от цветно камуфлажно фолио, но предишни шпионски снимки дадоха известна представа за дизайна му. Сред забележителните характеристики са вертикално разположени LED фарове, напомнящи на Ford F-150, кутиеобразна радиаторна решетка и здрава предната броня. Външният вид на модела също предизвиква сравнения с VW Amarok, с изваяни калници и големи задни светлини.

BYD потвърди, че пикапът ще бъде "ново енергийно превозно средство" (NEV) - термин, който обхваща PHEV и EV в Китай. Прототипът вероятно представлява версията PHEV, което личи от двойните портове на задните калници за зареждане и гориво. Очаква се вариантът PHEV да предлага комбиниран пробег от над 1000 км (620 мили), като пробегът с нулеви емисии ще бъде около 100 км (62 мили). Той може да бъде оборудван с 1,5-литров двигател с турбокомпресор и два електрически мотора за възможност за задвижване на четирите колела (AWD).

Очаква се изцяло електрическият вариант на пикапа да има сходни характеристики, като бензиновият двигател ще бъде заменен от по-голям акумулаторен пакет. Слуховете сочат, че камионът може да разполага и със система за активно хидравлично окачване.

Въпреки предизвикателствата на китайския пазар, дължащи се на законодателството, BYD се насочва към световните пазари за своя нов пикап. Потвърдено е, че той ще бъде пуснат на пазара в Австралия, с потенциално разширяване в други региони в Азия и Южна Америка. Очаква се версията PHEV да дебютира до края на 2024 г., последвана от варианта EV през 2025 г.

Освен че ще се конкурира с утвърдени модели като Ford Ranger и Toyota Hilux, електрифицираният пикап на BYD ще се сблъска и с конкуренцията на предстоящи електрически предложения като Isuzu D-Max BEV, чието пускане на пазара е планирано за 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА