Last news in Fakti

16 Април, 2024 10:09 2 513 9

2000 км пробег с едно зареждане!

  • byd-
  • qin l-
  • хибрид-
  • пробег

BYD показа новия хибрид Qin L

2000 км пробег с едно зареждане! - 1

BYD показа изображения на новия хибриден седан Qin L. Китайският концерн ще представи модела с четири врати на автомобилното изложение в Пекин, което започва на 25 април. Известно е, че моделът е получил хибридна схема DM-i, която ще позволи на автомобила да измине около две хиляди километра без презареждане. Очаква се цената на Qin L да бъде 120 000 юана (около 15 500 евро по текущия обменен курс).

Съдейки по публикуваните снимки, седанът за дълги разстояния е получил спортен "релефен" дизайн, иновационни фарове и плътен релефен панел, който заменя решетката на радиатора. Освен това моделът разполага с голям въздухозаборник в предната броня. Интериорът на Qin L е направен в стила на другите модели на китайската марка.

По предварителни данни размерите на седана ще бъдат 4 830 мм дължина с 2 790 мм междуосие. Автомобилът ще се задвижва от хибриден силов тракт, базиран на бензинов двигател с мощност 101 конски сили, както и електрически мотор с мощност от 163 или 218 конски сили. Освен това колата ще получи батерия с капацитет 10 или 15.9 киловатчаса. На електричество хибридът ще може да изминава от 60 до 90 километра.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    11 2 Отговор
    А Тесльовците карат коли с половин батерия , но им е важно да се фръцкат , че са модерни !
  • 2 аман ей

    10 2 Отговор
    Тия километри за нищо ги нямате вече бе. На ток 60-90км, значи че на бензин трябва да измине над 1900 километра. Колко му е резервоара на това чудо? Или цистерната я тегли в ремаркето?

    Коментиран от #4, #6

  • 3 НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА

    11 2 Отговор
    показа, че държавната автомобилна компания е върха. Само нашите си нарязаха заводите, сравниха ги с земята и построиха МОЛове, офис сгради дадоха терените в центъра на София на Била, Кауфланд, Лидл

    Коментиран от #9

  • 4 вседрфтгъхуи

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "аман ей":

    Хубаво е да мислиш преди да се излагаш...

    2000км. е прекалено и само на хартия, но едни 1700 са реалистични... Колкото и да не ти се вярва текущият модел BYD Qin съвсем реално ми е показвал на колонката разход от 3,8л./100км. - лятото, в градски условия... На дълъг път тихо и кротко си гълта 5,3-5,5/100...
    За новия модел обясняват, че има подобрение в системата като цяло и обещават разход от 2,9/100... Ако реално слязат под 5/100 извънградско тогава средният разход ще слезе около 4/100 и едни 70л. резервоар стигат за 2000км. пробег...

    Коментиран от #5, #8

  • 5 брей

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "вседрфтгъхуи":

    И къде видя 70л резервоар на хибриден автомобил? Моя едва събира 40л. И преко сили минавам 800км.
  • 6 Не точно

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "аман ей":

    Батерията се зарежда на дълги разстояния и пак 90 км и пак и пак. Една такава шкода карах по аутобана се зареждаше батерията и в града си карах само на ток.
  • 7 коментар

    3 2 Отговор
    Руснаците вече масово карат китайски коли. Недостатъците които описват са лошо окачване, усещат се неравностите повече отколкото с нашите коли. Шума в купето е доста по-голям отколкото в другите автомобили. Електрониката при ниски температури дава бъгове или въобще изключва, даже и при скъпите модели, а в Русия зимно време температурите си падат до -20 / -25оС. Възможно е в бъдеще да станат по-добри и конкурентни, но в момента даже Дачия е доста по-добра от тях. Китайците се развиват много бързо и най-вероятно ще изравнят качеството в следващите 10 години.
  • 8 Друг път

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "вседрфтгъхуи":

    А, добре, кола 4,8м и малък двигател ще прави 5/100 на дълъг път, но само при попътен вятър и скорост от 80км/ч. Казано с думи прости - нищо общо с истинската реалност. Те развойните отдели за двигатели на не-китайските производители доматите не ги ядат с колците, ами направо с пръстта под тях, и не хъврлят милиони човекочасове в изтистване на все повече ефективност и пак не успяват да докарат такива числа. Но, китайците изведнъж са успели, рабийш ли.

    Съветът за мисленето и излагането очевидно е двупосочен.
  • 9 хънтър

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА":

    да те пратя при наръбъ?