Last news in Fakti

1 Април, 2024 15:22 5 552 12

BYD ще изпревари Toyota и VW: Намали цените на 100 модела

  • byd-
  • нови автомобили-
  • цени
BYD ще изпревари Toyota и VW: Намали цените на 100 модела - 1

BYD ще изпревари Toyota и Volkswagen, предлагайки модерни автомобили на много ниска цена. Според Bloomberg китайският автомобилен производител е намалил цените на повече от 100 свои електрически и хибридни модели.

Например новото поколение хечбек Seagull на BYD сега струва по-малко от 10 000 долара, а най-продаваният електрически седан на производителя Qin Plus струва по-малко от 11 000 долара, като според експертите, китайците ще продължат да намаляват цените.

BYD обяви началото на ера, наречена "електричеството е по-евтино от петрола" и това вече е факт, тъй като хибридните и чисто електрическите модели са толкова достъпни, колкото традиционните модели с двигатели с вътрешно горене, или дори по-евтини.

Общо BYD вече е лансирала над 70 модела с по-ниски цени. Според Bloomberg досега не е поевтинял само най-новият суперавтомобил Yangwang, който китайците държат като флагман и неговата стойност е 233 хиляди долара.

Чрез понижаване на цените BYD иска да убеди шофьорите да се откажат от бензиновите автомобили и да преминат към електрически автомобили и хибриди. Такава агресивна ценова политика представлява реална заплаха за Toyota, Volkswagen, а и за всички останали производители.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е!

    31 10 Отговор
    Купуваме от тях, качествени автомобили , не като европейските след 5000 км. и дефекти!

    Коментиран от #12

  • 2 Браво

    21 2 Отговор
    Дано тази тенденция продължи и в бъдеще.
  • 3 Пешо

    24 1 Отговор
    Стига глупости,това са цени в Китай.Тук цените ще са двойни ,че и в евро.

    Коментиран от #4

  • 4 Така е

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    Засега са понижили цените само на най-големия автомобилен пазар, А после и на останалите. Засега продават само по 3 милиона автомобила годишно, А след две-три години ще са 5 милиона, така че volkswagen и toyota няма смисъл да се притесняват за следващите три-четири години. Дотогава могат да продължат да заравят главата в пясъка, особено toyota, която все още вярва в доминацията на хибридите и ДВГ.
  • 5 възход

    10 11 Отговор
    Ако се монтира китайска резервна част на западна кола ,не издържа и 5000 километра.А кола сглобена само с китайски части.....не ми се мисли..

    Коментиран от #7

  • 6 Малее

    7 0 Отговор
    купувам три за сутрин обед и вечер
  • 7 Китайско качество

    15 4 Отговор

    До коментар #5 от "възход":

    Китай е единствената държава, която има над 20 стандарта за качество. Познай за производството на mercedes кое качество се поръчва, а 22 качество от същия производител за магазините за резервни части в коя държава отива? Китаеца произвежда това което му поръчат на цената която му кажат. Да не говорим че има чисто нов телефон xiaomi за 50 евро и за над 3 000 лв. Можеш ли да ги сложиш под един знаменател?

    Коментиран от #8

  • 8 гледай клипове

    11 7 Отговор

    До коментар #7 от "Китайско качество":

    В тубата руснаците масово се оплакват от китайските коли.
  • 9 Ъъъ

    10 1 Отговор
    Никой не се отказва от пари.В Европа тия коли ще са два пъти по-скъпи.Как VW може да продава в Китай кола за 11хил.€,а тук са по три
  • 10 Име

    5 4 Отговор
    Куче, което лае, не хапе. ВиждАли сме бая такива "падащи звезди", които светеха ярко, но за кратко.
  • 11 ИВАН ИВАНОВ

    3 0 Отговор
    Евтино убаво нема! Скъпото не си заслужава!
  • 12 оня с коня

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Време е!":

    докато не видя в България добър сервиз, поддръжка и доставка на резервни части не купувам, няма да карам 2-3 години и после да я сменям