Last news in Fakti

8 Март, 2024 16:13 3 273 15

BYD създава собствена флотилия за да засили автомобилната си инвазия в Европа

  • byd-
  • кораби-
  • доставки на автомобили-
  • европа

Китайците ще доставят автомобили на Стария континент нови, огромни кораби

BYD създава собствена флотилия за да засили автомобилната си инвазия в Европа - 1

През януари тази година китайската BYD започна да превозва автомобили на собствен товарен кораб. По-любопитното е, че през следващите две години фротилият ана компанията ще бъде допълнена с още седем такива товарни колаби. Това ще позволи на BYD значително да увеличи глобалните продажби и износа на автомобили, както и да избегне прекомерните разходи за външни превозвачи на автомобили.

Първият товарен кораб BYD е построен от CIMC Raffles. Това е първият превозвач на автомобили, построен в китайска корабостроителница и предназначен изключително за износ на автомобили извън страната. Той може да побере до 7000 автомобила. Следващите два кораба с капацитет също от 7000 коли ще бъдат построени от CSSC Offshore & Marine Engineering. Те вече се правят в корабостроителницата в Гуанджоу.

Ще припомним, че през 2023 година Китай стана най-големият износител на автомобили в света, отнемайки титлата от Япония. Китайските автомобилни производители обаче изпитват критична липса на кораби, за да ги доставят. Сега инвазията им започва с поръчката на нови кораби.

Към ноември миналата година китайските корабни компании се занимават предимно с друг износ, като само 40% от товарите се отделяха за автомобили. Това прави общ капацитет от около 110 000 коли. За сравнение, японските корабни компании са в състояние да транспортират 1.6 милиона коли годишно.

BYD създава собствена флотилия за да засили автомобилната си инвазия в Европа

SIAS също планира да развие свой флот. През следващите три години SAIC Anji Logistics ще наеме 14 кораба. Някои от тях ще могат да превозват по 9 000 коли. Според официални данни през ноември миналата година китайските корабособственици са поръчали 37 кораба, специално за превоз на автомобили, които са с общ капацитет 290 000 единици.

Първият кораб, натоварен със 7 000 автомобила от марката BYD вече акостира в Европа, като разтовари продукцията си в Германия, Нидерландия и Белгия. Според китайците по-евтината доставка ще покрие изкуствено увеличените от Европа цени на китайските коли.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БеГемот

    12 0 Отговор
    Идат !На малки групи по няколко милиона!
  • 2 Мхм

    15 3 Отговор
    Тва че изхарчи толкоз дизел да докара електрическия гнилоч в европа колкото бензинка никога

    Коментиран от #10

  • 3 SDEЧЕВ

    5 2 Отговор
    ДУУУМ ДУ ДУУУМ,ЗВЕЗДНАТА ИМПЕРИЯ ОТВРЪЩА НА УДАРА. САЩ ПРОЖЕКТИРАХА ЕЛ. ФИЛМА НА ЕС. И СЕГА ЗАРИВАНЕ НА ЕС С BYD И VW ЗЛЕ

    Коментиран от #4

  • 4 Хохо Бохо

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "SDEЧЕВ":

    Сащ го прожектираха ама чине ми се Китай продава билетите. Краварите ще си останат с пръст у г3
  • 5 Ку Рами Янков

    5 1 Отговор
    Радо, пиян ли си? Фъфлиш
  • 6 678

    10 0 Отговор
    От една страна ЕС увеличава митата на китайските автомобили, за да не заливат пазара, а от друга страна им разрешава да акостират и да разтоварят продукцията си. Нещо действията на ЕС си противоречат.

    Коментиран от #11

  • 7 дядо поп

    4 2 Отговор
    Радо , момче младо , не пиши глупости! Пишеш , че това е първият превозвач на автомобили построен в китайска корабостроителница. Преди около 15 години китайците построиха 10 каркериера за английската фирма "Зодиак" , Първия беше "Морнинг миракъл" , лично аз бях в първия екипаж , получил кораба. В момента изпълняват поръчка пак за "Зодиак" за 15 каркериера с гориво LNG , като първия вече е в експлоатация , а може дори и втория!

    Коментиран от #14

  • 8 изкуфелият джо

    5 2 Отговор
    Нищо не е в състояние да спре Китай !--- действат много внимателно , последователно, анализирайки всичко до най малката подробност. Естествено Евро....гейоветe ще въведат и допълнителни и данъци и мита и още какво ли не, но като цяло едва ли ще могат да успеят,когато Китай ще се насочи към другите страни като в Южна Америка и в Африка така,че с добро качество и достъпна цена няма как да не успеят в дългосрочен период от време. Имат около 437 фабрики и заводи които произвеждат коли , резервни и спомагателни части за автомобилната индустрия като пълният им капацитет е около 60 милиона !
  • 9 Край

    4 1 Отговор
    Комунистическата държава действа на международните пазари, като един огромен холдинг с акционери целият народ на тази държава. Така НРБимаше 6/шестия/ по големина риболовен флот в Света. По -голям от английския. Така НРБ имаше втория в света производител на кари след Тойота. Сега чакайте в български гараж да се роди конкурент на кока кола или Тесла. или даже Тефал.
  • 10 Гого

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мхм":

    Карай си коша и не бери грижа.

    Коментиран от #12

  • 11 изпуснал си новините

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "678":

    европейските пристанища отдавна ги купиха китайци.
  • 12 Факт

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гого":

    Че си купа самолет и пак за целия му живот ще съм бил по еко от тия рлектрички
  • 13 Сравнявал съм им електричките

    3 4 Отговор
    на китайците е тези на европейци и американци. Не са никак лоши а са и доста по евтини. Определено ще пробият на пазарите с тях в цял свят.
    Електричката към момента няма алтернатива. На противниците им ще кажа - Свиквайте.
  • 14 Субар

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "дядо поп":

    Интересно ми е какви системи за гасене са предвидили., с оглед на описаният товар на борда?
  • 15 Т*пан

    0 0 Отговор
    Раз два три...