Last news in Fakti

1 Април, 2024 12:40 1 708 3

С помощта на VW, китайците от Xpeng навлизат на пазарите в Германия, Франция, Италия и Великобритания

  • xpeng-
  • европа-
  • vw
С помощта на VW, китайците от Xpeng навлизат на пазарите в Германия, Франция, Италия и Великобритания - 1

Китайският производител на електрически автомобили Xpeng, с подкрепата на Volkswagen, навлиза на петия си европейски пазар след Норвегия, Дания, Швеция и Холандия. Това ще бъде Германия, където продажбите на електрически автомобили от марката ще стартират още през май.

На германците ще бъдат предложени два модела - кросоувърът G9 и седанът P7. Кросоувърът ще бъде първият, който ще бъде пуснат в продажба във версиите RWD Standard Range, RWD Long Range и AWD Long Range.

Базовият модел на стойност $62 100 използва електрически мотор с мощност 308 конски сили и батерия от 78,2 kWh. Версията от среден клас на стойност $67 100 е оборудвана със същия двигател и 98 kWh агрегат. Топ G9 AWD Long Range с два електрически мотора с мощност 543 к.с. и 98 kWh батерия ще струва $75 000. Според производителя кросоувърът с 4х4 задвижване ускорява до първите сто за 3.9 секунди.

Датата на началото на продажбите на седана P7 не е обявена. В конфигурация RWD Long Range с двигател с мощност 276 к.с. и с батерия от 82,7 kWh ще струва $53 400. AWD Performance версия със същия агрегат и двигател с мощност 473 к.с. ще струва $63 100. Xpeng P7 Wing Edition със същия комплект като AWD Performance, но с ножични врати в стил Lamborghini ще струва $75 000.

В Германия продажбите са организирани в 24 точки. До края на тази година Xpeng планира да увеличи дела си на местния пазар до 3%, а след две години да има 60 дилъра и 120 салона за продажба. До края на 2024 г. автомобилите Xpeng ще бъдат пуснати в продажба във Франция, Италия и Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булгар Рено

    7 0 Отговор
    След китайския Москвич май ще има и китайски Фолксваген.
  • 2 ПоКУРко

    6 3 Отговор
    Смях в залата! БМВ си продава електричките на тази цена и то с изградена сервизна, гаранционна и след гаранционна поддръжка! Хюндай дори имат по-евтини модели при същите условия за сервиз и обслужване! Ще има опашка за тези баклюци сигурен съм! Особенно пък в Германия ....

    Коментиран от #3

  • 3 бмв Не благодоря

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПоКУРко":

    Бмв? Ти шегуваш ли се?? Хората искат качество и надеждност

    Прав си бмв върви със сервизна подръжка.... винаги