Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 21:49 5 567 8

Toyota пусна кросоувър в стил Ferrari

  • toyota-
  • crown sport-
  • crown-
  • ferrari

Crown Sport дебютира в Япония

Toyota пусна кросоувър в стил Ferrari - 1

Toyota Crown Sport дебютира на японския пазар, присъединявайки се към разширената гама от подбранда с марката Crown. Кросоувъра е почти идентичен с този на концепта, представена миналата година, и предлага избор на хибридно задвижване със самозареждане и плъг-ин хибридно задвижване.

Интересно е, че дизайнът на Crown Sport е близък с Ferrari Purosangue по отношение на ниските им силуети в стил хечбек и тънките LED фарове в предната част. Предницата с изострена форма се превръща в стилистичен елемент за серията Crown, възприета и от последния Prius и гамата електрически автомобили bZ.

Дължината на Crown Sport е 4720 мм, широчината - 1880 мм, а височината - 1565 мм. Това го прави 260 мм ( Кросоувъра предлага на клиентите избор от шест екстериорни цвята и пет двуцветни комбинации. Тези избори могат да бъдат съчетани с новата опция за интериора в пясъчно кафяво и черно. Ако арматурното табло с 12,3-инчов сензорен екран на инфоразвлекателната система ви изглежда познато, това е така, защото то много наподобява това, което се намира в Crown Crossover.

Toyota Crown Sport ще се предлага с два варианта на задвижване. Първият е хибрид със самозареждане, използващ 2,5-литровия E-Four Parallel Hybrid System от кросоувъра Crown. Тя осигурява комбинирана мощност от 231 к.с. изпращана към всички четири колела чрез електрическа система 4WD. Що се отнася до плъг-ин хибрида, Toyota не разкрива конкретни подробности, но споменава, че той ще се отличава с удължен пробег на електромобила благодарение на нова "литиево-йонна батерия с голям капацитет", която няма да навлиза в пространството на купето.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълни глупости

    6 3 Отговор
    Първият е хибрид със САМОЗАРЕЖДАНЕ...

    Ко речи?

    Коментиран от #2

  • 2 Иха

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пълни глупости":

    Но пък това го прави 260мм - каза автора на статията :)))
  • 3 Тойота

    4 11 Отговор
    Само мотокари

    Коментиран от #7

  • 4 Такива работи

    7 3 Отговор
    Като се има предвид, че модели на Ферари са проектирани в дизайнерски център на Тойота от японски дизайнер, нищо чудно няма в прилика в някои детайли, особено ако тази връзка между двете фирми продължава.

    Коментиран от #5

  • 5 Така е

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Такива работи":

    Щом външно си приличат кой ще е луд да си купи ferrari вместо да си вземе една toyota и с разликата в цената да си купи бензин за три милиона километра!

    Коментиран от #6

  • 6 Факт

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Така е":

    А ми едното е с в12 другото с 4 цилиндъра
  • 7 Куку

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тойота":

    Аха , ти си горд собственик на 20 годишен немски кошник...или на борче или мачка ...
  • 8 Знайко

    0 0 Отговор
    Визуално е с много добри пропорции, даже има аеродинамика, което е потенциал за икономия.
    Киселко май грозденцето и високичко!