Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 20:07 1 879 9

Zeekr ще създаде европейската си централа в Нидерландия

  • zeekr-
  • geely-
  • volvo-
  • европа

Китайският автомобилен производител е избрал Амстердам, за да привлече по-широк кръг от талантливи ръководители

Zeekr ще създаде европейската си централа в Нидерландия - 1

Китайският производител на електрически автомобили Zeekr създава своя европейска централа в опит да привлече повече таланти от цял свят. Zeekr очаква около 80 членове на висшия си управленски екип да започнат работа в обект в южната част на Амстердам, близо до летище Схипхол. Персоналът ще нарасне до около 100 души преди края на годината, заявиха от компанията.

Наред с новата си европейска централа в Амстердам, Zeekr има силно присъствие в Гьотеборг, Швеция, който е родният град на три от сестринските марки на Geely Holding: Volvo, Polestar и Lynk & CO. Техническият център на Zeekr, в който работят около 1000 души, се намира в Гьотеборг, както и неотдавна откритият център за стилизиране, в който китайската марка има 500 служители.

Zeekr, производителят на премиум електромобили, основан през 2021 г., през юни започна да приема поръчки за средния модел 001 shooting brake и компактния SUV X в Швеция и Нидерландия, където доставките се очаква да започнат през следващия месец. На 28 август първоначалната партида от 288 единици на 001 отпътува от Китай. Zeekr очаква, че ще са необходими 70 дни, за да достигне корабът до Европа.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    Пазар работни Места
  • 2 Добре дошли

    7 5 Отговор
    скъсайте шортите на евролакомниците.

    Коментиран от #9

  • 3 БОЗА

    7 1 Отговор
    Уж Китай е враг,а по-чевръстите в Европа вече се ориентират...новият Път на коприната си върви...инатчиите страдат... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 4 Гого

    5 13 Отговор
    Тея китайци една топка за скоростен лост не могат да направят да си съвпадне с оригиналната 😆😆😆 Представям си тва къв боклук е

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гого":

    кой знае ква 30 годишна бангия караш и ти ама гроздето е кисело нали, хах
  • 7 по принцип

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гого":

    си прав! Но и нямат право да я копират дословно оригиналната топка щото ще се почнат едни съдебни дела... Та колкото толкова...
  • 8 Знайко

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гого":

    Имам приятел , който търгува с Китай.
    Имат 6 качества!
    Последните 2 са за австралия и уса.
    Нашите купуват от най-евтиното и затова и не пасва.
    Такава е реалността.
    Лощото е , че дори да си съгласен да дадеш 200 кинта за качествената топка( според мен трябва да е друга форма), пак няма да кого да се обадиш , който да ти я достави и да ти даде гаранция.
    Всичко е на късмет-50 на 50.
    Пасва-не пасва!
    Ако искаш да псне поръчай си топка от англия за 400 паунда и ще ти пасне!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.