Last news in Fakti

16 Октомври, 2023 11:19 2 666 3

Разсекретиха първия ван на Volvo

  • volvo-
  • em90-
  • ван

EM90 бе показан от китайските власти

Разсекретиха първия ван на Volvo - 1

Всеки автомобил, който се продава в Китай, трябва да получи одобрение от Министерството на промишлеността и информационните технологии. Като част от процеса на хомологация на бъдещия модел, изображенията се публикуват на уебсайта на ведомството преди пускането му на пазара. В някои случаи това се случва седмици преди официалния дебют, докато друг път е няколко дни преди това. Случаят с първия ван на Volvo - EM90 е именно такъв и колата бе разкрита няколко седмици преди официалната премиера.

Както се предполагаше, ванът е идентичен със Zeekr 009, като разликите са основно в предната част, където откриваме дизайнерския стил на Volvo с типичните фарове на марката, както и голяма емблема около „затапената“ решетка. Задницата също е променена, за да съвпада с дизайнерските решения на Volvo и техните светлинни подписи.

Към тези изображения са публикувани и някои технически спецификации. Според информацията, Volvo EM90 2024 е с дължина 5206 мм, широчина 2024 мм и височина 1859 мм.. Той ще се предлага с 19- и 20-цолови джанти, като шестместен електрически ван, който тежи 2763 килограма. Мощността се осигурява от електромотор на задната ос с мощност от 268 конски сили. Батерията вероятно ще е 140кВтч или 116кВтч. Премиерата ще се състои на 12 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    8 1 Отговор
    Защо пак се връщат към "ръбатите" форми от ВОЛВО ? Каква е тази кутия на колела ?
  • 2 Малиии

    7 2 Отговор
    По грозно и не може да бъде! Не разбирам защовзеха да правят съндъци вместо коли. Не харесвам и футуристичните измишльотини, ама поне не са чак топлкова идиотско грозни. А и тая стена която върви срещу вятъра, каква антиикономия носи, не ми се мисли. Камаз на Волво!

    Коментиран от #3

  • 3 Мхм

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Малиии":

    Ахаха тапакси то.щото вана на мерседес не е камион