Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 11:00 2 725 8

Renault пуска осем нови модела през следващите 4 години

  • renault-
  • европа-
  • нови модели

Всички те са планирани за пазарите извън Европа

Renault пуска осем нови модела през следващите 4 години - 1

Renault представи своя план за разширяване на международните пазари, който трябва да бъде завършен до 2027 г. Това начинание включва въвеждането на осем нови модела, като първият сред тях е Kardian. За да осъществи този план, френската марка е отделила 3 млрд. евро за инвестиции, като го съгласува с по-широката стратегия "Renaulution".

Компанията разкри, че сред осемте нови модела, които трябва да бъдат пуснати на пазара до 2027 г., пет от тях ще бъдат позиционирани в категориите компактни и средни автомобили (сегменти C и D). Renault Kardian е субкомпактен SUV (сегмент B), докато поне един от останалите два модела ще принадлежи към категорията на големите автомобили (сегмент E).

Макар че контурите на презентацията не посочват окончателно стиловете на каросерията, те изглежда изобразяват един хечбек, пет SUV, един лекотоварен автомобил и един пикап.

Понастоящем Renault оперира в 80 държави извън Европа, като допринася за 43% от глобалните си продажби, които през 2022 г. възлизат на 634 124 броя. Компанията си е поставила нова амбициозна цел: до 2027 г. да удвои нетните приходи на автомобил в сравнение с 2019 г., като се стреми към значително повишаване на рентабилността. За да постигне това, тя планира да рационализира своите автомобилни платформи за всички пазари извън Европа, като ги консолидира в две нови високомодулни архитектури.

Що се отнася до задвижванията, Renault цели до 2027 г. всеки трети автомобил, продаван извън Европа, да бъде хибриден или изцяло електрически. Стратегията на компанията за намаляване на глобалните емисии на CO2 ще започне с хибридни предложения и впоследствие ще включва въвеждането на електрически автомобили в повече региони.

Първата платформа е CMA, която ще бъде локализирана в Южна Корея в рамките на партньорството между Renault и Geely. Тази архитектура вече е в основата на голям брой модели на марки, собственост на Geely, включително Volvo, Smart, Zeekr и Lotus. Renault заяви, че тя ще бъде предназначена за автомобили от "висок клас" от сегментите D и E, предлагани предимно с хибридни задвижвания в модификации с 2WD и AWD.

Втората нова архитектура се нарича Renault Group Modular Platform и е в основата на Kardian и концепта за пикап Niagara. За нея се твърди, че е мащабируема, "изключително" гъвкава, конкурентоспособна и ефективна. Тя ще побира автомобили с дължина между 4-5 м, с фиксирано предно задвижване, четири различни дължини на междуосието между 2,6-3 м и три варианта на задно задвижване.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    14 2 Отговор
    помня времето когато цикъла на живот на модел автомобили беше 5 години преди да излезне новия модел. Сега излизат като играчки ог зрънчо всяка година нов фейслифт, нов модел, ново 200 с нови пластмаси.

    Коментиран от #4

  • 2 Не и не

    5 22 Отговор
    Супер-пропаднала марка, едно от проклятията на шофьора!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гоуст

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    доста интересно и приятно ми се видя новото електрическо Рено Меган, незнам защо, по принцип не харесвам електрички, но това ме грабна
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.