Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 15:06 1 182 5

Електрическият Defender ще се прави в Словакия

  • jaguar-
  • land rover-
  • defender-
  • ev

Заводът навърши пет години

Електрическият Defender ще се прави в Словакия - 1

Jaguar Land Rover обеща да пусне девет напълно електрически автомобила до 2030 г., включително шест електрически Range Rover, Discovery и Defender до 2026 г., а първият от тях - и всъщност първият електрически автомобил на марката - ще бъде напълно електрически Range Rover, чийто дебют е планиран за 2024 г.

Сега JLR утвърди ангажимента си към завода в Нитра, като потвърди, че ще произвежда електрически автомобили за компанията до края на десетилетието. Въпреки че не се казва кои електромобили ще слязат от поточната линия в Нитра и кога ще започнат да се произвеждат, предстоящият Defender EV е сигурен и знаем, че ще го видим през следващите няколко години.

JLR обяви новината за електрическия автомобил в Нитра, докато празнуваше петата годишнина на завода, който беше принуден да премине от две на три смени, за да отговори на търсенето на Defender, увеличавайки производството от 2000 на 3000 SUV автомобила седмично. Общо над 365 000 Defender-а са произведени от началото на производството през 2018 г., което го прави най-популярният модел на JLR за последните две години подред и много по-популярен от Discovery, който също се произвежда в Нитра.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    6 0 Отговор
    ами хората ще правят а ние най надупени-е на краварите пак ще гледаме. строят заводи в сърбия македония румъния за другите страни в ЕС да не говорим а на нас пак средной пръст заради крадливите управници а пък уж краварите много ни обичали. хахаха голям смях и заблуда за наивни герберчета.

    Коментиран от #2

  • 2 Така е

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "любител":

    Ами като източните Ви приятелчета ни оправят от 30 години, няма как да сме добре така оправени. В онези държави нямаше прокремълски управления на Попов,Луканов и Беров. Да не говорим за след това.

    Коментиран от #4

  • 3 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

    1 0 Отговор
    ние ще правим ли ел. тротинетки?
  • 4 Ракета Пейтриът 📡

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Така е":

    Какво говориш?!.. На чии фирми се раздаде цялата българска икономика, всички печеливши производства и мощности, Кремиковци, Соди Девня, БТК, Лукойл, БГА Балкан, Арома, Арсенал, Фармахим, Балканкар и т.н, и т.н, всички български банки, редица електроцентрали, всички доставчици на комунални услуги, хранителни вериги и т.н., и т.н.?
    На Западни!
    Под масата, за едно евро, за един долар по време на Костовата Приватизация, който Иван чий aгент е? Източен ли?
    А тоновете безотчетно злaтo, дето се изнеоха и се изнасят от Дъндu Пpeшъс Металс? Тва руска компания ли е? Ти да не мислиш, че в даскало случайно учат децата "България е бедна на този ценен метал"?
    Нямаш си идея от мащабите на българското разграбване! Грам!

    Коментиран от #5

  • 5 Така е

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ракета Пейтриът 📡":

    Нисипно приказки с багера на пропагандата.Само не знам защо беше в 3-ти фалит България 89г.
    И тези проспериращи предприятия къде бяха.
    Всичко беше в тотален разпад и количество и никакво качество.