Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 16:35 1 483 6

Евтиният електромобил на VW ще пристигне след 2025-та

  • vw-
  • volkswagen-
  • електромобил-
  • евтин електромобил

Това бе заявено от Оливър Блуме

Евтиният електромобил на VW ще пристигне след 2025-та - 1

Малкият и евтин електромобил на Volkswagen, който ще струва по-малко от 20 000 евро, може да стане реалност през втората половина на десетилетието, заяви вчера на конференция главният изпълнителен директор на германския автомобилен концерн Оливер Блуме, цитиран от Reuters. Към днешна дата Volkswagen все още няма точно решение за производството на това, което се счита за духовен наследник на електрическия градски автомобил e-Up!, но Блуме е убеден, че компанията може да стигне до него след 2025 г.

С оглед на това изглежда, че VW ще изостане от основните си конкуренти в Европа в надпреварата за евтини електрически автомобили. Renault по-рано обяви възраждането на емблематичния Twingo под формата на градски електромобил с четири врати, чиято цена ще бъде под 20 000 евро, когато доставките започнат през 2026 г. Stellantis, която е собственик на няколко европейски марки, също иска да се включи в играта за евтини електромобили с помощта на китайския производител Leapmotor, който предлага в Китай мъник с цена около 10 000 евро (79 500 юана).

Фолксваген възнамерява да пусне серийна версия на ID. 2all на цена под 25 000 евро до 2025 г., за който се съобщава, че ще има пробег от 450 км и ще може да се зарежда от 10% до 80% за около 20 минути.

"Имаме отговорността да предлагаме на пазара правилните продукти на правилната цена", каза Блуме. "След като с електромобилите бяха достигнати ранните потребители, сега се нуждаем от това технологията да убеди потребителите, които нямат възможност да инсталират зарядна станция у дома."


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами сега?

    4 4 Отговор
    Е те дотогава ще ги обявят за неекологични, за сметка на последните нововъведения в ДВГ с водородно гориво.
  • 2 Перник браво

    6 2 Отговор
    Но може ли от преде и от заде да има емблеми TDI.
  • 3 факуса

    4 2 Отговор
    всичко над 10 000лв е скъпо,особено кат се знае,че новите коли са до 5г.
  • 4 Мъск Моторс

    3 0 Отговор
    След дъжд - качулка.
    5-има 5-ко не чакат
  • 5 браво

    5 1 Отговор
    ама ние ще сме си купили вече дачии.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.