Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 14:23 1 576 7

Ford Ranger постави необичаен рекорд на две гуми (ВИДЕО)

  • ford-
  • ranger-
  • raptor-
  • рекорд

Пикапът премина през дупка с ширина от 88 см

Ford Ranger постави необичаен рекорд на две гуми (ВИДЕО) - 1

Известният британски каскадьор Пол Суифт добави още един рекорд на Гинес към колекцията си, като успешно маневрира с Ford Ranger Raptor през пролука с широчина само 88 см. Това постижение е най-тясната пролука, преодолявана някога от пикап на две колела.

Суифт извърши подвига по-рано този месец, като част от Деня на рекордите на Гинес. Рекордът му е определен чрез измерване на ширината на пролуката между двете препятствия, които е трябвало да преодолее, спрямо височината на управлявания от него пикап. По този показател той надмина предишния рекорд само с един сантиметър.

"Чувствам се страхотно да получа този рекорд, особено на Деня на рекордите на Гинес", каза Суифт. "Да бъдеш част от такава специална група хора е фантастично."

Въпреки че го прави да изглежда лесно, Суифт казва, че се е сблъскал със сериозни предизвикателства при поставянето на този рекорд и го е завършил едва след няколко неуспешни опита. На първо място, неблагоприятните условия на вятъра са представлявали голямо препятствие за водача. Освен това самият избор на превозно средство е увеличил трудността на начинанието.

Размерите и теглото на Ranger Raptor означаваха, че Суифт и екипът му трябваше да укрепят рампата, която изстрелваше лявата страна на автомобила във въздуха. Освен това височината на окачването затрудняваше поддържането на камиона стабилен на две колела. Въпреки това здравата конструкция на пикапа, подготвен за офроуд, означаваше, че той може да се върне обратно на колелата си без притеснения.

"Напоследък съм използвал този автомобил за доста други каскади, при различни снимачни работи, които сме правили и съм установил, че той е нещо като неразрушим.", казва Суифт.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    3 4 Отговор
    Форд и Стелантис са фирмите и две-три японски и корейски. Всичко друго е леш напоследък.
  • 2 Синеокия шейх

    1 2 Отговор
    Ха ха, каскадьор. В Дубай дигаме на две колела Патрол къса база без рампа.

    Коментиран от #5

  • 3 Математикът Анани

    9 0 Отговор
    Компютърна симулация и прости геометрични изчисления показват, че разстоянието между двата пилона е около 2,75 метра. Пролука 88 см е горе-долу колкото една най-обикновена врата.

    Вече никой не иска да учи математика, навъдиха се инфлуенсъри, блогъри, влогъри, ютубъри, тиктокъри, геймъри, мисирки, пиарки и пр които
  • 4 незнайко

    4 0 Отговор
    Това между колчетата не е ДУПКА а ОТВОР !!! За ДУПКА 88 см се съмнявам да се пробва !

    Коментиран от #7

  • 5 Кои сте "вие"

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Синеокия шейх":

    Ибре, дубаец, много ги дигаТЕ там, а?
  • 6 голема работа...

    0 0 Отговор
    ...аз тъй съм карал английски аутобус у Льондон, ама поднесе та го цамбурнах у Темзата, щот се заплеснах по една полицайка-мулатка с големи...очи!
  • 7 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Най-вероятно някой е объркал инчове със сантиметри. Загубени в превода, както винаги.