Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 18:32 2 543 3

McLaren ще последва пътя на Lamborghini и Ferrari

  • mclaren-
  • 750s-
  • 720-
  • p1

Най-вероятно 750S разполага с последния „чист“ V8

McLaren ще последва пътя на Lamborghini и Ferrari - 1

McLaren призна, че 750S вероятно ще бъде последният суперавтомобил с V8, който ще бъде с „чист“ бензинов V8. По-този начин компанията ще последва пътя на други производители на суперколи, като в това число влизат Lamborghini и Ferrari. Новият 750S на практика ни показва еволюция на 720S, която по всичко изглежда, че ще бъде последната по рода си.

"Никога няма да се ангажирам официално с това, но мисля, че вероятно това ще бъде последният неелектрифициран сериен V8, който ще бъде съобразен около правилата в световен мащаб по отношение на вътрешното горене", казва той пред Car Sales. "С удоволствие бихме продължили да го правим, защото има нещо специално в двигателите с вътрешно горене и има пазар за тях. На нас ни харесва и мисля, че клиентите го харесват."

„Хибридизацията има огромни предимства и затова я направихме с P1 преди 10 години, а неотдавна и с Artura", добавя Сандерсън. "750S е просто едно много чисто изживяване на двигателите с вътрешно горене и според мен е една от най-добрите му интерпретации. Ако не и най-добрата. Съвсем ясно сме решили да проучим всяка възможност за задвижване и наистина се опитваме да намерим това, което ангажира водачите."


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    7 1 Отговор
    Е курвет и мустанг си правят тия нека фалират

    Коментиран от #2

  • 2 Този

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    11% от света (Европа) със своите самосанкции ще оправи климата. 9% е въглеродният ни отпечатък... Едни пари отиват някъде а никой не пита къде...

    Коментиран от #3

  • 3 Реално

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Този":

    То е като с наркотицитe - на всички им харесва, ама не живеят дълго.
    Стига с това горене, че изгорехме.