Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 11:30 1 848 5

BMW XM е новата кола за сигурност в Moto GP

  • bmw-
  • bmw m-
  • bmw xm-
  • moto gp

Модификацията, която ще се използва е Label Red

BMW XM е новата кола за сигурност в Moto GP - 1

BMW разкри, че официалният автомобил за сигурност за шампионата MotoGP през 2024 г. ще бъде новият XM Label Red - най-мощният автомобил на компанията. Освен това те връчиха ключовете на друг XM Label Red на Франческо Баня, действащия световен шампион в MotoGP.

Вече четвърт век BMW е "Официалният автомобил на MotoGP" и в продължение на 21 последователни години раздава лъскави нови автомобили на най-бързия участник в квалификациите в шампионата. Баня спечели наградата и миналата година и се присъединява към такива като Валентино Роси, Кейси Стоунър и Марк Маркес като многократен носител на наградата BMW M.

"Спечелването на наградата BMW M за първи път миналата година беше фантастично", каза Баня през уикенда. "Още тогава веднага си поставих за цел да повторя постижението и през този сезон. Поради това съм развълнуван, че действително го направих. Въпреки че може да изглежда, че тази година е била разходка в парка, това не е така. Всяка квалификация беше изключително трудна."

Освен това подразделението M го е оборудвало със задължителните предни светлини, допълнителни такива на покрива, нов преден сплитер, пожарогасител, седалки Recaro и шестточкови състезателни колани. Не са направени никакви промени по задвижващия агрегат, което означава, че 4,4-литровият V8 с две турбини продължава да работи заедно с електромотор, за да генерира комбинирана мощност от 748 к.с. и въртящ момент от 1000 Нм. Той замества автомобила за сигурност BMW M2, който беше използван през целия сезон 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рено фен

    13 4 Отговор
    На германците не им остава нищо друго освен да си правят реклами на баклюците

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Край

    2 0 Отговор
    Гледам по телевизията рекламерат една Кия подобна.
  • 5 Смех

    1 0 Отговор
    Това е смешно, какъв е тоя танк?