Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 13:41 4 459 13

Това е новата Kia Sorento за Европа

  • kia-
  • sorento-
  • ev9-
  • ev6

Кросоувърът ще запази двигателите на настоящия модел

Това е новата Kia Sorento за Европа - 1

След като по-рано тази година Kia официално показа новото Sorento в родината си, а по-късно и в САЩ, сега корейският производител показа и как ще изглежда версията за Европа, която очаквано не се различава много на външен вид, но пък предлага различно задвижване.

Дизайнът на актуализирания Kia Sorento е направен с оглед на „по-стария“ Telluride: решетката на радиатора е станала по-голяма, предната броня изглежда различно, а капакът е по-дълъг. Най-забележимата промяна в задната част на автомобила е появата на т.нар. джъмпери в секциите на задните светлини.

В салона, вместо два отделни екрана, вече има един клъстер от 12.3-инчов цифров дисплей и екран на мултимедийна система със същия размер. Поради това местоположението на вентилационните дефлектори е преразгледано. Появява се и климатроник със сензорни бутони, а от новите функции е добавено сканиране на пръстови отпечатъци.

Под свежата си каросерия Sorento ще разполага със същия набор от двигатели и задвижвания като настоящия европейски модел, състоящ се от хибридни, plug-in хибридни и дизелови варианти. И двата хибрида съчетават 1,6-литров четирицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор с електромотор и батерия, които се движат чрез шестстепенна автоматична трансмисия. По-голямата акумулаторна батерия на plug-in хибрида е с капацитет 13,8 кВтч и генерира комбинирана мощност от 261 к.с., изпращана към четирите колела.

Базовият хибрид с батерия от 1,49 кВтч е с по-ниска мощност от 226 к.с. и се предлага с варианти за задвижване на предните и на всички колела. В Европа Kia е запазила и 2,2-литровия дизелов двигател с мощност 190 к.с., отново с предно или пълноприводно задвижване, като тук мощността се предава чрез осемстепенна трансмисия с двоен съединител.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    14 16 Отговор
    Соренто-Моренто ама нема руска газ,фалитът е на 100%,вижте как Германия се закрива и гаси лампите.Иихууу...
  • 2 Грозен

    7 18 Отговор
    Висок комбар. Какъв трябва да си, за да караш комби?! Грозно, грозно, … А това и отпред на нищо не прилича.

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Собственик на Соренто 23

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Грозен":

    Прав си. Купих си го. Защо се набутах. Сега няма да спя цяла нощ защото адски много ми пука от твоя коментар. Ужас, направо ще си сложа въжето. Няма да спя следващите 50 години от коментара ти, защото е болезнено прав и ми ПУКА какво си написал.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Ввв

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Собственик на Соренто 23":

    Всеки има право да кара каквото реши,вкусът е относително понятие!

    Коментиран от #8

  • 5 Лазар

    5 0 Отговор
    Тук има хора,дето са си купили Соренто-то,новото?Каква е цената/
  • 6 Пешо от панелката

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Собственик на Соренто 23":

    Братле, нямаш ли жена, роднини, приятели, комшии, абе някой да ти каже че тоя гюм дето се хвалиш с него е умопомрачително грозен?

    Коментиран от #10, #13

  • 7 Уникален

    2 4 Отговор
    Керпич
  • 8 Трифонов

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ввв":

    ... А и всеки има право да няма такъв, хах! Стилът обаче не е никак относително понятие. Затова по целия свят хората с вкус за стил избират измежду само няколко марки и измежду тях няма корейски, няма и американски вече, нито даже японски при всичкото напъване на Тойота, Нисан и Хонда да утвърдят на пазара собствени премиум марки. Както е казала великата Коко Шанел: "Модата излиза от мода, но стилът - никога!" Но пък това, разбира се, се отнася само за онези, които държат да бъдат стилни във всеки момент. С преобладаващия брой хора това не е така, така че Кил-ът не е по-лош вариант от всеки друг в подобна ситуация.
  • 9 Байо

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грозен":

    Когато гроздето е нависоко то със сигурност е кисело😀

    Коментиран от #11

  • 10 Байо

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо от панелката":

    Егати гащниците, нямате два по два у джоба ма кията била грозна. За сведение, за последните пет години кия са на челните места в света по надеждност, тоест никакви повреди, никакви разходи
  • 11 Кочо Честименски

    3 8 Отговор

    До коментар #9 от "Байо":

    В случая с точно тази КИА, гроздето не е нависоко, а е само кисело, защото на цена от 100 хиляди лева имаш доста добри възможности за избор и можеш да получиш нещо доста по-различно от микробус с предно предаване с тотално неадекватни двигатели и срамен надпис на емблемата.

    Коментиран от #12

  • 12 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кочо Честименски":

    Какви бе Кочо
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.