Last news in Fakti

8 Декември, 2023 18:44 1 801 5

Tesla разширява китайската си фабрика за евтиния Model 2

  • tesla-
  • model 2-
  • model 3-
  • шанхай

Gigafactory Shanhai се готви за „Фаза 3“

Tesla разширява китайската си фабрика за евтиния Model 2 - 1

Tesla съобщава, че е възобновила работата по "фаза 3" в строителството на своята фабрика Gigafactory в Шанхай, Китай, която ще доведе до разширяване на съоръжението, за да се стартира производството на планирания електромобил на фирмата за 25 000 долара.

Местните медии съобщават, че Tesla първоначално е започнала подготовката за Фаза 3 още през 2021 г., но е спряла работата по разширяването на обекта през 2022 г. През април миналата година компанията започна работа по ново съоръжение за съхранение на енергия в Шанхай, което ще има годишно производство от 40 гВтч и ще започне да се произвежда през второто тримесечие на 2024 г.

В момента в завода в Шанхай се произвеждат Model 3 и Model Y и годишният му капацитет е 1,1 млн. автомобила. Между януари и ноември от завода са излезли около 853 603 автомобила, което се равнява на един на всеки 37 секунди, което го прави значително по-ефективен от завода на Tesla в Тексас, където нов автомобил се произвежда на всеки 76 секунди.

Car News China съобщава, че работата по обекта е била спряна поради опасенията на китайското правителство относно Starlink. По-рано този месец Илон Мъск заяви, че е постигнат "значителен напредък" в подготовката за масово производство на новия електромобил, който ще се позиционира под Model 3 в гамата на Tesla. Въпреки това се очаква производството да започне не по-рано от 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тесла Клуб БГ

    6 3 Отговор
    Браво мъжки! Действация по всички фронтове
  • 3 Гост

    1 4 Отговор
    Няма желаещи да купуват, тесларите ще разширяват фабриката.Пак ще се наложи да свалят цените.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Бен Тен

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Прав си , никакъв интерес да ги купуват тия миксери.
    Затова само по милион - два на година продават.
  • 5 Койчо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Тук става на въпрос за автомобил който ще струва 25 000 евро.
    Ако успеят да го спазат това нещо , къде по-надолу да свалят цената - ще се продава като топъл хляб, а стогодишните немски динозаври ще гледат тъжно отстрани и ще им текат лигите.