Last news in Fakti

13 Декември, 2023 10:26 1 183 0

Toyota проучва въпроса за електрически Hilux

  • toyota-
  • hilux-
  • електрически пикап

Популярният модел наскоро получи хибридна версия

Toyota проучва въпроса за електрически Hilux - 1

Съвсем скоро Toyota показа хибридна моторизация за своя най-популярен пикап – Hilux, като добави 48V система със стартер-генератор, която работи заедно с дизеловия двигател. Сега от компанията изглежда разглеждат още една стъпка към електрификацията като обмислят пускането на изцяло електрически Hilux, който ще се продава и в Европа.

В интервю за Top Gear ръководителят на подразделението за лекотоварни автомобили на Toyota Europe Емануел Боне заяви, че компанията все още проучва възможността за създаване на Hilux EV. "Това наистина е част от нашия многопосочен подход - да имаме различни задвижвания и решения", казва Боне. "Така че днес е твърде рано да коментираме електрически Hilux. Има някои проучвания, но не мога да кажа повече."

През изминалата година Toyota създаде електрически концепт Hilux, показан по-горе. Наречен Hilux Revo BEV, той дебютира с пробег от около 230 километра, но от компанията не споделиха подробности за неща като капацитет на батерията или електрически двигатели. Toyota обаче потвърди, че скоро ще пусне електрически пикапи като таксита на пазари като Тайланд.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА