Last news in Fakti

15 Декември, 2023 13:33 4 197 7

Изненадващо ново име за най-евтината Alfa Romeo

  • alfa romeo-
  • milano-
  • brenero

Вместо Brenero новото предложение ще се казва Milano

Изненадващо ново име за най-евтината Alfa Romeo - 1

Alfa Romeo ще нарече новото си "спортно градско превозно средство" Milano. Новият кросоувър ще дебютира през април и ще се предлага като електрическо превозно средство с батерии. Името на модела отдава почит на град Милано, където компанията стартира.

Италианският автомобилен производител дразни с новия си SUV от няколко месеца, като помоли своите последователи в социалните медии още през юни да именуват новото предложение, което слуховете предполагаха, че може да се нарече Brenero. След това, през ноември, Alfa показа задни светлини с мотото „Започва нова ера“. Почти сме сигурни, че компанията още тогава показа Milano.

Изненадващо ново име за най-евтината Alfa Romeo

Новото предложение от B-сегмент ще служи като базов модел за марката Alfa, като може да се предлага и с други опции за задвижване, като хибрид, например. Широко разпространено е мнението, че Milano ще сподели платформата си с новия Jeep Avenger, който дебютира миналата година с един електрически мотор с мощност 154 конски сили. Платформата може да побере и трицилиндров мек хибриден двигател. Пълното разкриване се очаква скоро в Милано, Италия.

Не е ясно дали Alfa планира да представи новото си базово предложение в Америка. Jeep Avenger не се предлага в САЩ, като и Alfa може да задържи кросоувъра само за Европа и други чуждестранни пазари. Но моделът "има важната задача да засили допълнително глобалното присъствие на Alfa Romeo," каза изпълнителният директор на компанията Жан-Филип Импарато.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тесла Закон №1

    8 1 Отговор
    Самодоволността на потребителят нараства пропорционално с всеки заряд на автомобилът му.
  • 2 Да видим...

    9 0 Отговор
    Отзад прилича на Пежо 2008, отпред не много на Алфа...ама цената ще си е като за Алфа...най-ефтината може и да е...ама не съвсем. На платформата на Fiat 600 и Jeep Avenger...електричаски вариант или хибрид с 1.2л. 3-цилиндров мотор, та няма да е съвсем толко евтина..
  • 3 нулев интерес

    8 6 Отговор
    от моя страна

    Коментиран от #4

  • 4 И някой

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "нулев интерес":

    Го боли курс за твоя интерес
  • 5 А50

    6 3 Отговор
    Италианците следват течението в дизайна на другите и в тази Алфа няма нищо алфистко. Дори един заклет алфист неможе да се загледа в нея камоли да се опита да му хареса
  • 6 спортно градско превозно средство

    1 0 Отговор
    И как точно става това в населено място с макс 50км и убийствен трафик да си спортен???
  • 7 геландеваген

    1 0 Отговор
    Евтина евтина, колко да е евтина. Сигурно ще изблъскат поне едни 80 бона...