Last news in Fakti

19 Декември, 2023 10:05 1 791 11

Рекорд: В Китай се продават почти три милиона нови коли на месец

  • нови автомобили-
  • продажби-
  • китай

Това е повече от една трета от световния автомобилен пазар

Рекорд: В Китай се продават почти три милиона нови коли на месец - 1

През ноември общият обем на автомобилния пазар надхвърли осем милиона коли, 2.9 милиона от които са продадени в Китай. Така Китай заема повече от една трета от световния пазар. През последния месец на есента продажбите в Китайската народна република са скочили с 25.5 процента, а ръст има при продажбите на автомобили в САЩ, Южна Америка, Западна и Източна Европа.

Според LMC Automotive продажбите на автомобили в Китай възлизат на 2.935 милиона единици през ноември, което е рекорд. Освен това за първи път продажбите на превозни средства с нова енергия (NEV) в страната надхвърлиха границата от 1 милион единици и достигнаха 1.03 милиона броя. Това се случи благодарение на отстъпките, предлагани както от самите производители на автомобили, така и от дилърите.

В САЩ през ноември са продадени 1.227 милиона нови коли, което е с 8.9 процента повече от година по-рано. В Западна Европа през миналия месец са продадени 1.105 милиона единици, което съответства на увеличение от 5.5 процента. Продажбите на автомобили в страните от Източна Европа са се увеличили с 37.6 на сто и възлизат на 359 100 броя.

В Южна Америка през ноември са продадени 235 400 автомобила (+5.3%). Япония (408 100 броя, +8,6 процента), Корея (157 600 единици, +2.7 процента) и Канада (137 700 броя, +11.8 процента) също се споменават сред най-големите световни автомобилни пазари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    9 6 Отговор
    Еееех мъко краварска ! Много често на всички фронтове започнаха да им показват конфигурация от три пръста с преобладаващо среден!
  • 2 Павел пенев

    6 3 Отговор
    Продават се много коли но по важното е че не са от Германия. Скъпите германски тенекии вече не вървят за износ.

    Коментиран от #11

  • 3 Нормално

    10 0 Отговор
    Според мен не е учудващо на 1,5 млр. население да се продават по 3 млн. нови автомобили. Явно стандарта на живот в Китай се повишава и това води до по-добра покупателна способност на населението.
  • 4 Забелязахте ли?

    5 0 Отговор
    продажбите на превозни средства с нова енергия (NEV) в страната надхвърлиха границата от 1 милион единици и достигнаха 1.03 милиона броя.

    В САЩ през ноември са продадени 1.227 милиона нови коли

    В Западна Европа през миналия месец са продадени 1.105 милиона единици


    Тоест Китай скоро ще продава на месец повече автомобили които се зареждат от контакта, отколкото се продават в САЩ и Европа от всякакви видове. Дали масовото навлизане на електромобилите в световен мащаб вече зависи от Европа или САЩ?

    Коментиран от #6

  • 5 Как японците ще настигнат китайците

    2 1 Отговор
    Само за ноември са продадени над 1 милион електромобила в Китай, а плановете на toyota са до 2025 година да продаде 1,5 милиона електромобила в световен мащаб.

    Не да продава едно цяло и пет милиона автомобила на година, А дотогава сумарно да произведе и продаде толкова, защото според тях нямало търсене на електромобили и нямало защо да се занимават с глупости.

    До 2030 година целта на toyota е да продаде 3,5 милиона електромобила, като вече е продала няколко стотин хиляди от тях. Ако днес нулираме брояча на Китай, на китайския пазар ще са продадени 3,5 милиона електромобила след два-три месеца, а не за 10 години както планира toyota. Кой ли се е объркал за търсенето на електромобили?
  • 6 Реално

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Забелязахте ли?":

    Жълтите железофосфатни батерии (LFP или LiFePO4) се правят от Thundersky още от 1999 година. А преди 15 г. в град Шенжен такситата (BYD e6) и автобусите бяха вече на ток.

    Коментиран от #9

  • 7 честито

    5 1 Отговор
    а тука рекорд по закупени 3та 4та ръка дизеляци щото сме много напред - евроатлантици , със силни партньори ( фащ и ко. ) е, некой неща само на чертежи ще ги гледаме ,ама пък си имаме 1 милион техни военни бази по нашата земя.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 китайски трошляци

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Павел пенев":

    Германското качество е недостижимо! Китайска нова кола без резервни части и майстори разбиращи ремонта е голям риск!