Last news in Fakti

22 Декември, 2023 15:39 4 786 8

Евтин кросоувър от Chery стъпва на европейския пазар

  • cherry-
  • jaecoo 7-
  • китай-
  • европа
Евтин кросоувър от Chery стъпва на европейския пазар - 1

Концернът Chery планира да разшири европейската си линия. Към модела Omoda 5, който вече се продава в редица страни от ЕС, ще се присъедини новият Jaecoo 7. Това съобщава британското издание Autocar.

Кросоувърът Jaecoo 7 ще се появи в Европейския съюз и Великобритания през 2024 година. Между другото, това е експортното име на модела, а в Китай той е известен като Chery Tansuo 06 и струва от 140 000 юана (€17 840).

Евтин кросоувър от Chery стъпва на европейския пазар

Новият Jaecoo 7 е 4.5-метров кросоувър с изразителен дизайн. Има висок капак и прибиращи се дръжки на вратите. Широката радиаторна решетка е комбинирана с продълговати фарове.

Интериорът на Jaecoo 7 има тесен виртуален инструментален панел и голям портретно ориентиран сензорен екран с диагонал 14.8 инча. Оборудването включва проекция на предното стъкло, функция за разпознаване на лица, безжично зареждане на смартфони и набор от системи за активна и пасивна безопасност.

Евтин кросоувър от Chery стъпва на европейския пазар

Що се отнася до моторизацията на модела, като избор ще се предлага 1.6-литров бензинов турбомотор с мощност 197 к.с. и хибриден агрегат с мощност 154 конски сили, който позволява да се изминат приблизително 100 км само на ток. Jaecoo 7 ще се предлага с предно и със задвижване на всички колела.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инспектора

    12 32 Отговор
    Да си ги продават в Русия. Там вървят, защото други няма.

    Коментиран от #2

  • 2 Да ги пускат

    31 5 Отговор

    До коментар #1 от "Инспектора":

    И у нас..........с радост няма да си купя евролеген на тройна цена.
    И Дачиите ги обявяваха в началото за недоразумения, па заляха континента, ти да видиш...

    Коментиран от #4

  • 3 ха ха

    26 5 Отговор
    Отблъскващо изглеждат съвременните коли с тези налепени таблети около кормилото.

    Коментиран от #6

  • 4 Мечтател

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Да ги пускат":

    Помечтай, но практиката показва, че всички тези евтини модели като ги напудрят с екстрите, задължителни за ЕУ, и ги докарат до тук, цената е поне по 2. Без ДДС! Накрая разликата с "евролегените" е от порядъка на 5-10 хил. лева и "далаверата" става много тънка и трудна за постигане.

    Разбира се всички китайци разправят за "богатото серийно" оборудване, което предлагат, все едно, че ако колата няма масажиращи седалки и таблета на таблото е "само" 12 инча това я прави негодна за каране.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха":

    най важното е ЦЕНА - КАЧЕСТВО ............. и няма кой да е по добър от китайците. Естествено всички останали държави за да защитят собственото си производство ще добавят мита и акциз иначе са загубени. Европа потъва все повече.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 росия е на дъното

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Европа потъва , а росията отдавна е на дъното в тинята!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.