Last news in Fakti

19 Декември, 2023 10:18 2 742 6

Продава се Ferrari-то на Крис Риа

  • крис риа-
  • ferrari

Моделът е F355 от 1995 година

Продава се Ferrari-то на Крис Риа - 1

Екземпляр от суперколата Ferrari F355 от 1995 година е обявена за продажба във Великобритания. Любопитното в случая е, че този автомобил е принадлежал на известния певец и текстописец Крис Риа. За колата разказва подробно Bell Sport & Classic.

Крис Риа е известен с любовта си към спортните коли. Изпълнителят на хитовете Road to hell и Blue cafe многократно е участвал в професионални състезания, а в колекцията си има няколко Ferrari-та, сред които и болид от Формула 1 от 1961 година.

Продава се Ferrari-то на Крис Риа

Крис Риа стана един от първите собственици на купето Ferrari F355 Berlinetta с десен волан. За факта, че колата му е ранно копие на модела, говори фактът, че в купето няма въздушни възглавници - Ferrari F355 не е оборудвано с тях веднага.

Пробегът на суперколата е 41 000 км. Наскоро този автомобил претърпява малка реставрация - беше актуализиран салонът, като бе сменена тапицерията с нова, кожена и бяха монтирани някои допълнителни елементи в салона.

Продава се Ferrari-то на Крис Риа

Суперавтомобилът Ferrari F355 се произвежда през периода от 1994 до 1999 година. В допълнение към купето Berlinetta, автомобилът се предлагаше и в каросерии кабриолет и тарга.

Автомобилът на Крис Риа е оборудван с високооборотен 3.5-литров V-образен осемцилиндров двигател с мощност 380 конски сили. Той може да ускори колата до 100 км/ч за 4.7 секунди, като максималната ѝ скорост е 295 км/ч.

Продава се Ferrari-то на Крис Риа


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    13 0 Отговор
    Сега разбирам от къде е черпил вдъхновение за Driving home for Christmas ;)
  • 2 дедо ти Ванго

    10 0 Отговор
    Някога правеха автонобили...!!!
  • 3 Най

    3 1 Отговор
    Красивото ферари.
  • 4 Страхотно

    8 1 Отговор
    Това наистина е от най-красивите ферарита, всъщност тази епоха на моделите 300 и 400 изкарваха най-яките коли. 308, 328, 348 ,355, 456 ... А песента Road to hell e песента на 89-та
  • 5 ...

    4 1 Отговор
    Едно от най-красивите неща излизали от Маранело някога. А звука на този осмак... който го е чул на живо трудно може да го забрави. Единственото нещо което може да се конкурира с по звук с него са V12 на марката и тези на ламботата преди 2000-та
  • 6 Сър Стенли Ройс

    1 3 Отговор
    Прекрасен творец и този нестабилен кенеф не е за стабилен мъж като него! Недоволните от коментара ми да ми лапат сладоледа....АМА Целия!