Last news in Fakti

19 Декември, 2023 14:51 1 527 3

Електрически Golf GTI идва през 2026-та

  • vw-
  • volkswagen-
  • golf-
  • golf gti

Новината бе потвърдена от дизайнера на VW

Електрически Golf GTI идва през 2026-та - 1

Андреас Миндт, ръководител на дизайна във Volkswagen, наскоро се включи в Instagram, за да разкрие вълнуващо развитие в автомобилния свят. В публикация, Миндт сподели скица, изобразяваща електрическия Volkswagen Golf GTI от следващо поколение редом с емблематичния оригинален модел. Той допълни още, че електрическият вариант на любимия на мнозина Golf GTI ще бъде пуснат на пазара през 2026 г.

Постът на Миндт не само демонстрира визуалната еволюция на Golf GTI, но и навлиза в богатата история на този емблематичен модел. Представен за първи път на автомобилното изложение във Франкфурт през 1975 г. с ограничено производство от 5000 бройки, Golf GTI оттогава се е превърнал в отличителен белег в автомобилния свят, като до момента са продадени над 2,8 милиона бройки. Съобщението на Миндт за електрическа версия през 2026 г. бележи ключов момент, съответстващ на развиващия се пейзаж на устойчивата и електрическа мобилност.

Очаква се бъдещият електрически Golf GTI да бъде част от деветото поколение на серията и според спекулациите ще бъде изграден на базата на иновативната платформа Scalable Systems Platform (SSP). Тази платформа, която е наследник на настоящата платформа MEB, използвана в модели като ID.3, ID.4 и ID.5, означава ангажимента на Volkswagen за развитие на технологиите за електрически автомобили.

Докато ентусиастите очакват с нетърпение появата на електрическия Golf GTI през 2026 г., Volkswagen има и други планове в движение. На хоризонта се задава предстоящото пускане на Golf 8.5, фейслифт на настоящия Golf 8, което е планирано за началото на 2024 г. Въпреки външните промени, които може да изглеждат незабележими на пръв поглед, фокусът на този фейслифт изглежда е върху подобряването на интериора. Очаква се критиките относно интериора на настоящия Golf 8 да бъдат отстранени със значителни подобрения, включително нов сензорен екран, заимстван от новия Passat.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре

    5 3 Отговор
    Golf-e има отдавна. Не стана хит.
    ID.3 бе гласена за най-важната кола на новия век, оказа се Model 3:
    - 4х4
    - 2 багажника
    - панорама
    - термоклиматична система Octovalve - най-добрата в света
    - 300/500 коня според версията
    - МАГИСТРАЛЕН разход ПОД 20 кВтч/100
    - двоен, безотказен суперкомпютър с най-добрия софтуер в света (човекът е бил най-добрият програмист в Епъл), управлява всичко в колата: сигналът стига до всеки изпълнителен механизъм. Спестени километри кабели и 50 електронни модула и модулчета, дето нямат синхронизиране (както видяхме при ID.3).
    Лесно за диагностика, лесно за ъпгрейд. Немците разглобиха един Модел 3 и се охълцаха. Както и инженера Санди Мънро.
    20 години назад...
  • 2 Бен тен

    2 0 Отговор
    От 2016 насам успехите на VW в областта на електрификацията са основно в статиите в които съобщават какво ще се случи след 2-3 години. На практика с тази статия сме свидетели на новите "успехи" на VW.
  • 3 бай Иван

    4 0 Отговор
    Той докато се накани да дойдИ и шму умре баКтерията!