Last news in Fakti

20 Декември, 2023 11:19 2 452 5

Новите Mercedes-и ще имат тюркоазени габаритни светлини

  • mercedes-
  • eqs-
  • светлини-
  • автономно шофиране

По този начин компанията иска да подобри безопасността

Новите Mercedes-и ще имат тюркоазени габаритни светлини - 1

Mercedes постигна новаторски успех, като стана първият автомобилен производител в света, който получи одобрение за монтиране на тюркоазени светлини на своите автомобили. Тази уникална функция има за цел да предупреждава намиращите се наблизо участници в движението, че автомобилът работи автономно. Първоначалната фаза на тестовете на тези отличителни светлини ще се проведе в Калифорния и Невада.

По-рано тази година Mercedes влезе в историята на автомобилостроенето, като първи представи на американските шофьори автономна технология от ниво 3 чрез своя режим Drive Pilot. Тази усъвършенствана система за подпомагане на водача позволява на водачите не само да махнат ръцете си от волана, но и да откъснат очи от пътя. Трябва да се отбележи, че водачите трябва да останат в готовност да поемат отново контрола над автомобила във всеки един момент, което гарантира, че дейности като подремване не са допустими.

Като първи ход в индустрията за повишаване на безопасността и комуникацията на пътя, Mercedes пилотно използва специални тюркоазени габаритни светлини, които сигнализират на другите водачи за автономния режим. Изборът на тюркоазения цвят е умишлен, тъй като той не се използва често от други превозни средства, включително от автомобили със специален режим. Mercedes твърди, че този цвят е избран заради високата му видимост и отличителност от другите светлинни цветове, които вече се използват при леките автомобили, което допълнително допринася за цялостната пътна безопасност и информираност.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туркие

    11 5 Отговор
    То целият дизайн на Мерцедес, особено вътрешния, все повече прилича на нещо идващо от Ориента или "Туркие" , откъдето идва името на въпросния тюркоазен цвят. Добре, че не съм им в "таргет" групата на Мерцедес.
  • 2 За един приятел питам

    13 2 Отговор
    Розови ще има ли?
  • 3 Пропаднали

    11 2 Отговор
    На тая марка целият им прогрес се върти около лампички

    Коментиран от #5

  • 4 хммм

    3 0 Отговор
    Такива коли не произвежда никой друг.... достатъчно е да хвърлиш поглед на снимката!
  • 5 Ми да, че какво лошо

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пропаднали":

    има таблото да ти прави дискотяка и да ходиш да ти оправят колата с лаптоп.Чиста работа вече с бели манти работят.