Last news in Fakti

30 Декември, 2023 12:08 1 566 12

Range Rover Electric ще бъде най-луксозният SUV на марката

  • range rover-
  • land rover-
  • suv

Очаква се премиерата да се състои през следващата година

Land Rover е на път да представи сеоя флагмански електрически автомобил Range Rover Electric. Този вариант е готов да бъде олицетворение на лукса, обещавайки безкомпромисно представяне на пътя и извън него.

Забележителните промени в електрическата итерация включват по-обтекаема радиаторна решетка за аеродинамична ефективност и намалени изисквания за охлаждане поради естеството на електрическите двигатели и батерии. Облицовката с меден цвят отстрани на автомобила внася естетически елемент, въпреки че остава неясно дали той ще бъде ексклузивен за електрическия модел или евентуално ще се превърне в нова опция за цялата гама.

Макар че беше разкрито изображение в близък план на задната врата и задния светлинен клъстер на електрическия Range Rover, не се забелязват видими промени в дизайна. Познатите затъмнени светлини и черната лайстна по цялата ширина, украсена с обичайния надпис Range Rover, остават непроменени. Липсата на ауспухови накрайници в долната част на бронята се предполага за EV, въпреки че Land Rover засега е оставил този аспект на въображението.

Разположен върху платформата Modular Longitudinal Architecture (MLA), споделена със съществуващите бензинови, дизелови и plug-in хибридни модели, Range Rover EV ще се произвежда в същия завод в Солихъл. Jaguar Land Rover планира да произвежда батериите и електрическите задвижващи агрегати, подробности за които засега не се съобщават, в новия си производствен център за електрически задвижвания в Уулвърхемптън.

Изразявайки вълнението си от предстоящото пускане на пазара, Джералдин Ингам, управляващ директор на Range Rover, заяви: "От момента на пускането си на пазара през 2021 г. последното поколение Range Rover предефинира желаните качества. При безпрецедентното търсене в световен мащаб сега отваряме официалния списък на чакащите за тези, които желаят да бъдат сред първите, направили предварителна поръчка за този дългоочакван модел на Range Rover."


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бягайте надалече

    10 0 Отговор
    Ако и електрическият "Рейндж" е с качеството на дизеловият/бензиновият - бягайте много надалече ! Това не е СУВ - това е наказание . По нескопосана от техническа гледна точка кола , трудно може да се намери и то - в най високият ценови сегмент .

    Коментиран от #4

  • 2 нагледен пример

    8 0 Отговор
    Идийският "британец" е нагледен пример ,как с много пари ,човек може да си купи много ядове.
  • 3 Помня , че ...

    8 0 Отговор
    ... рекламата беше : един ден караш - една седмица в сервиз , една седмица караш - един месец в сервиз , един месец караш - една година в сервиз , обаче няма вариант - една година караш , защото досега , такова чудо не се е случвало .
  • 4 Мхм

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "бягайте надалече":

    Спокойно при електриката няма поддоставчици като бош които да съботират дизелиовите д вг след което да пишат статии в Аутобилд хвалещи немските а другите трошки

    Коментиран от #5, #6

  • 5 сЪботьор

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мхм":

    Аха - сЪботират , значи ?! Демек - в събота ги произвеждат ли , що ли ?
  • 6 първо завърши 5-ти клас , после пиши

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мхм":

    Бре , БОШ и двигатели ли произвеждат , не знаех .

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Автоджамбаз

    4 1 Отговор
    Най-луксозен и вероятно най-лесен за крадене. Тези вече сигурно ще се подкарват с дистанционно за телевизор.
  • 9 един

    2 6 Отговор
    Тук явно много имате зъб на Мото Пфое.Досега съм карал 4 рейнча.Един втора ръка и три нови.Никакъви проблеми освен консумативи.Явно грозденцето е кисело за някой.Вярно,че като влезе в сервиза за обслужване и се разтоварваш здраво.Но кеф цена няма.А е и проходимо това чудовище.Вярно ,че на повечето планини ме гледат като ,че съм откачен къде съм се качил с него.Един път бях с бяла риза сако и вратовръзка.От уважение към Ботев връх.

    Коментиран от #10

  • 10 сън сънувах , мила мамо

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "един":

    Интересни сънища сънуваш .
  • 11 Герт Вилдерс

    6 0 Отговор
    Най нечаствените коли по калпави и от китайските
  • 12 Ти да видиш

    4 0 Отговор
    Ще бъде още един луксозен кочиняк!