Last news in Fakti

3 Януари, 2024 13:05 7 581 10

Двигател от Honda решава най-големия “проблем” на DeLorean

  • delorean-
  • honda-
  • k24

Популярният K24 работи в американската машина

Двигател от Honda решава най-големия “проблем” на DeLorean - 1

Много хора възприемат DeLorean като бърз, но в действителност монтираният отзад V6 двигател генерира само 130 конски сили. Въпреки че не е болезнено бавен, елегантният дизайн на автомобила не съответства на спортния му вид по отношение на производителността. Този конкретен DeLorean, обаче, ефективно решава този проблем. При притежавания от Джон Томпсън DeLorean, шестцилиндровият силов агрегат е заменен с четирицилиндров K24 Honda.

Този 2,4-литров четирицилиндров двигател е оборудван и с турбокомпресор и е настроен да работи с гориво Е85. Благодарение на тези промени той разполага с 400 к.с. на обикновен бензин, които нарастват до 450 к.с. на Е85. Впечатляващо е, че смяната на двигателя не увеличава значително теглото на задната част на автомобила, като се има предвид разположението на двигателя отзад на DeLorean. За ефективното предаване на мощността към земята е използвана шестстепенна механична трансмисия от Porsche 911.

Окачването е подсилено с амортисьори и полимерни втулки, като специално изработените за целта “лапи” осигуряват прилежно монтиране на двигателя и трансмисията. Двигателният отсек изглежда забележително чист, а новата конфигурация изисква минимални промени по автомобила, като дори е запазена оригиналната климатична система.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааааа

    34 11 Отговор
    веднага да бъде дарен на украинския народ
  • 2 400 кончета е добре

    21 4 Отговор
    немските премиуми мъчат 4 цилиндъра с 300 кс

    Коментиран от #8

  • 3 незнайко

    14 2 Отговор
    Илон Мъск как не е възродил DeLorean в електрически, вместо недоразумението Cybertruck наречено пикап. И двете машини са от неръждаема стомана.

    Коментиран от #4

  • 4 Прав си

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    но пък китайците възродиха Москвич...
  • 5 Може да сложи и от мерцедес ама......

    24 2 Отговор
    Може да сложиш двигател от всичко. Обаче когато замениш двигателя вече колата не е оригинал. А не оригинална класика, няма никаква стойност
  • 6 Ко?Не!

    8 6 Отговор
    Има си хас да остави ориганалния двг на ДжЕм Си,мн.ясно че японско,то и дизайна му на купето си прилича на японец от 80те...

    Коментиран от #7

  • 7 Пабло

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ко?Не!":

    Прочетох, че двигателят е PRV.Разработка на Пежо, Рено и Волво.
  • 8 що ти като видиш

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "400 кончета е добре":

    някой да се излага казваш ли му го ?
  • 9 Mечта

    0 0 Отговор
    Волга с дизелов двг от МБ .. или Пежо ... или Перкинс ... ох
  • 10 Иванов

    3 0 Отговор
    Аз като видя де лориън се сещам само и единствено за back to the future,един гениален фентъзи и комедиен филм на който никога не се насищам да гледам