Last news in Fakti

12 Януари, 2024 15:33 2 561 12

Ясно е какво ще представлява и как ще се казва най-евтиното електрическо VW

  • volkswagen-
  • id.1-
  • up
Ясно е какво ще представлява и как ще се казва най-евтиното електрическо VW - 1

В интернет се въртят слухове, че предстоящият нов базов електрически градски автомобил на Volkswagen, известен като ID.1, ще споделя отличителните белези на Up и може дори да бъде кръстен на него.

Volkswagen потвърди плановете си за нова електрическа кола от базово ниво, когато представи малко по-голямата концепция ID.2. Впоследствие стана ясно, че иновацията ще е най-малкото и най-евтино електрическо VW.

Известно е още, че автомобилният производител в момента работи за пускането на ID.1 в производство през следващите три години като заместител на субкомпактния Volkswagen Up, който наскоро беше спрян след 12 години на пазара.

За развитието на този модел намекна Кай Грюниц, член на борда за техническо развитие на Volkswagen, като отбеляза, че първите дизайнерски скици са готови. „ID.1 ще бъде подобен на Up. Това ще бъде кола, която се вписва в ДНК-то на марката Volkswagen по отношение на дизайн и функционалност, но на по-ниска цена “, каза той.

След като Volkswagen значително намали разходите и въведе нов 36-месечен график за разработка на автомобила, то най-малкия и най-евтин Volkswagen ID.1 трябва да влезе в серийно производство до 2027 година.

Най-вероятно той ще се базира на специално разработена платформа, различна от архитектурата MEB Entry, използвана от ID.2. Тоест няма да има автономността и функциите, използвани в други, по-скъпи модели на Volkswagen.

„Може би ще имате възможност да вземете собственото си мобилно устройство в тази кола, вместо да имате огромна информационно-развлекателна система“, добави Кай Груниц, намеквайки, че ID.1 ще има държач за смартфон вместо сензорен екран, да, точно като Volkswagen Up в предишния вариант.

Планира се бъдещият автомобил да бъде "по-голям отвътре, отколкото отвън", с ефективно използване на пространството и редица иновативни решения за съхранение. Колата няма да бъде оборудвана с бързо зареждане или с батерия с голям капацитет, която би ѝ позволила да пътува на дълги разстояния.

Всичко това, защото ID.1, или както някои го наричат - новият Up, е замислен като чисто градска кола, а не "кола за хиляди километри по магистралата".

В отговор на скорошни съобщения, че Volkswagen може да работи с Renault за разработването на нова евтина електрическа кола, Грюниц казва само, че това остава възможност. Може би слуховете се отнасят до бъдещия ID.1, който ще вземе почетната си титла като най-евтината кола в линията ID.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    11 3 Отговор
    Туй ще е кола за смърфове .
  • 2 е-Рикша

    7 3 Отговор
    Рикша с впрегнат мигрант и електрошокова палка.
  • 3 Бъдещето

    8 2 Отговор
    Онзи ден имаше статия, че ИД2 нещо го отлагат за "друг път", така че и тази лагерница вероятно ще тръгне по същата пътека, наречена "Големите, но попарени, надежди!".
  • 4 Спас

    6 1 Отговор
    Електричките от светлото бъдеще се оказаха неефективни, ненадеждни, с малък обхват и никакъв вторичен пазар, с две думи - никому ненужни. Ако Фолксваген продължават да упорстват с тая глупост, фалита няма да закъснее много.

    Коментиран от #6

  • 5 Реално

    1 2 Отговор
    Новото Ъпче. Ще е с предно, обаче, понеже отзaд няма къде да му се сложи моторчето.
    MEB е чисто електромобилна платформа на задно. MEB+ e с предно за мини моделите и задно за компактните
  • 6 Реално

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Спас":

    3 реда, 20 небивалици.
    Давай ги насам щом не са ти нужни. Купувай тунджа по 5 лв и затъквай нос, че чади и cмърди, пуши, чупи се, тече и не върви.

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ако има

    1 0 Отговор
    200км реален пробег и струва до 10х Евро - взимам.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.