Last news in Fakti

18 Януари, 2024 10:34 1 506 0

Ford най-после ще започне производството на Explorer EV след осеммесечно закъснение

  • vw-
  • volkswagen-
  • ford-
  • expolrer

Кросоувърът се забави заради новите европейски стандарти за батерии

Ford най-после ще започне производството на Explorer EV след осеммесечно закъснение  - 1

След осеммесечно закъснение Ford се подготвя да започне серийно производство на Explorer, с което ще отбележи първото си навлизане в областта на изцяло електрическите автомобили за европейския пазар. Тази значителна стъпка ще бъде стартирана през юни, като се очаква първата партида Explorer да достигне до клиентите до август, както потвърди говорител на Ford пред Automobilwoche.

Първоначално планиран за доставка на клиентите в края на предходната година, пускането на Explorer на пазара се забави, за да се съобрази с модернизацията, привеждаща го в съответствие с новите европейски стандарти за батерии. Explorer се предвижда да излезе на пазара със стартова цена под 45 000 евро. Позициониран да се конкурира в оживения пейзаж на електрическите превозни средства, Explorer ще се бори със силни съперници като Cupra Tavascan, Nissan Ariya и Toyota bZ4X.

Стратегическият ход на Ford към устойчиво автомобилно бъдеще се подчертава и от ускоряването на въвеждането на масови електромобили на европейския пазар. Това ускоряване се улеснява от индустриалното партньорство с Volkswagen Group. Забележително е, че Explorer споделя същата платформа MEB на VW Group като VW ID4, което е пример за съвместните усилия в рамките на този автомобилен алианс. Производството на Explorer ще се осъществява в Кьолн, Германия, където Ford се насочи към изцяло електрически подход, прекратявайки производството на Fiesta.

Като част от ангажимента на Ford да диверсифицира портфолиото си от електромобили, към края на тази година от производствената линия в Кьолн ще слезе по-спортен, купеобразен брат на Explorer. Този предстоящ модел не само ще въплъщава динамичен дизайн, но и ще има обща основа с VW ID5, което допълнително затвърждава съвместните стъпки между Ford и Volkswagen Group в областта на електрическата мобилност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА