Last news in Fakti

19 Януари, 2024 14:27 1 155 1

Bentley записа изключително слаба година

  • bentley-
  • continental-
  • bentayga

Компанията е продала 11% по-малко коли

Bentley записа изключително слаба година - 1

Bentley се сблъсква с 11-процентен спад в продажбите на автомобили за 2023 г., което отразява въздействието на нарастващите разходи и икономическото забавяне върху потребителите от висок клас. Производителят на луксозни автомобили отбеляза намаляване на продажбите на основните си пазари - Европа, Северна и Южна Америка и Китай. Въпреки трудните условия на световния пазар през втората половина на 2023 г., главният изпълнителен директор на Bentley, Адриан Халмарк, изрази предпазлив оптимизъм за предстоящата година, позовавайки се на продължаващото стабилно глобално търсене на различни пазари и модели.

Забележително е, че Bentley стана свидетел на промяна в предпочитанията на потребителите към персонализирано и поръчково съдържание в автомобилите, отчитайки забележително увеличение от 43% в сравнение с 2022 г. Тази тенденция включва включването на персонализирани облицовки като първокласна кожа и дърво, което допринася за по-високи маржове на печалба за Bentley.

Що се отнася до конкретните данни за продажбите, през 2023 г. Bentley са продали общо 13 560 автомобила, което представлява забележителен спад спрямо рекордните продажби, постигнати през предходната 2022 г. Американският континент, определян като водещ пазар на Bentley, отбеляза 9-процентно намаление на продажбите, докато в Китай и Европа се наблюдава по-съществен спад от съответно 18% и 15%. Въпреки спада в продажбите, акцентът върху персонализираните и поръчкови функции отразява потенциална възможност за Bentley да се справи с предизвикателните пазарни условия и да поддържа положителна перспектива за бъдещето.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лесно е

    4 0 Отговор
    еми да свалят цените и ще си купя луксозен VW