Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 10:57 3 153 2

Чисто нови Range Rover-и се крадат направо на пристанищата

  • jlr-
  • range rover-
  • кражби

В пристанищата на Великобритания фирмата Jaguar Land Rover е принудена да наема допълнителен брой полицейски екипи за защита на стоките си

Чисто нови Range Rover-и се крадат направо на пристанищата - 1

В оценката на разходите британската компания Jaguar Land Rover постави "няколкостотин хиляди паунда" за да се увеличи контролът на контейнерните пристанища. Мярката е взета за да се предотврати посегателството над автомобили от престъпни групировки, които сега безпроблемно безчинстват поради липса на полицейски ресурс.

Директорът на JLR Патрик Макгиликуди и глобалният директор на финансовите услуги Крис Кент обявиха, че вече има допълнителен контрол в контейнерните съоръжения във Феликстоу, Тилбъри и Саутхемптън, защото кражбите на продукти на Range Rover и Land Rover са достигнали своя връх напоследък. Но Кент казва, че безпрецедентната инвестиция на JLR в сигурността на пристанищата е насочена към по-широк проблем, засягащ мнозина в автомобилната индустрия.

„Това е сериозен проблем на индустрията. Има добре организирани, добре финансирани престъпни групи, насочени към нашите превозни средства. Може да бъде кражба на цяло МПС или кражба чрез разглобяване на автомобила. Имаме и двата фактора. Извършват се предимно кражби на автомобили и резервни части за износ “, казва Патрик Макгиликуди, управляващ директор на Jaguar Land Rover във Великобритания.

Чисто нови Range Rover-и се крадат направо на пристанищата

Доказателствата сочат, че по-голямата част от луксозните коли, откраднати в Обединеното кралство, включително продуктите на JLR, се изнасят от Обединеното кралство в контейнери. Като цели продукти, до четири превозни средства в контейнер, или разглобени на резервни части, от които един контейнер съдържа значително повече.

Кент обяснява, че JLR вече наблюдава операциите и стига до заключението, че откраднатите автомобили и части стигат основно до Близкия изток, където частите се получават и използват за ремонт на превозни средства.

Той също така посочи контейнерните пристанища в Обединените арабски емирства като точка за разпространение на крадени автомобили и части, предназначени за страните от Западна Африка или други пазари като Русия.

Чисто нови Range Rover-и се крадат направо на пристанищата

От компанията настояват Министерството на вътрешните работи и полицията да насочат повече ресурси към борбата с бандите, защото щетите са големи. Включително и заради застраховките. "Ние сме решени да решим този проблем в основата", завършват от компанията.

Ето защо въпросът за спирането на кражбите на автомобили не само на JLR, но и на всички останали марки се превърна в гореща тема. За тази цел пристанищният контрол трябва да бъде засилен, за да затрудни изнасянето на резервни части и откраднати превозни средства от страната.

Решението на JLR е да инвестира собствени пари в сигурността на пристанището. В същото време парите се насочват към ресурсите на полицията и нейните специалисти, които са "специализирани в разкриването на престъпления и познават алгоритъма, по който действат престъпниците".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 долу ЕС

    10 1 Отговор
    когато фар струва 20000 или броня 5000..... и когато напълниш страната с май муни. Имаше един опел вектра, преди години, на който стр огледала се откопчаваща ръчно, зашото тогава Германия беше бяла държава и нямаше кой да краде.
  • 2 Ами

    8 0 Отговор
    като са боклуци и се трошат непрекъснато,а частите са неоснователно скъпи!