Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 11:20 2 556 1

Пиян шофьор призова полицията, за да се предаде

  • великобритания-
  • пиян шофьор-
  • дрегер-
  • глоба

Действието се развива във Великобритания

Пиян шофьор призова полицията, за да се предаде - 1

Миналата седмица полицията на Северен Йоркшир (Великобритания) получи необичайно обаждане. 52-годишен мъж подал сигнал за пиян шофьор на пътя. Както се оказва впоследствие, той сам съобщава за себе си.

Обаждането на телефон 999 е получено от района на Манчестър малко преди обяд в понеделник, 12 февруари. Мъжът казал на оператора, че пияният водач се намира в района на Норсбъроу и има нужда от помощ след „тежък уикенд“.

В същото време той добавя, че няма да е трудно да се открие черния ван, паркиран отстрани на пътя. Пристигналите на място служители на Пътна полиция откарали мъжа в полицейското управление.

Проверка с дрегер е показала 123 микрограма алкохол в кръвта на 100 милилитра. Това е около три пъти и половина повече от лимита, определен във Великобритания. Шофьорът е арестуван по подозрение, че е шофирал в нетрезво състояние.

По-късно обаче е освободен под гаранция. Той ще се яви пред съда на 29 февруари. Остава да се надяваме, че съдът ще се смили над шофьора, който разбрал, че не може да шофира дефакто е помолил за помощ.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не преписвайте

    7 0 Отговор
    Да бяхте написали в български мерни единици, че алкохолът в кръвта е бил 1,23 промила. Бъдете креативни, а не копирайте буквално превода от google translate.