Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 12:20 1 033 5

Живущите около завода на Tesla в Германия могат да спрат неговото разширяване

  • tesla-
  • германия-
  • завод

Решението е в ръцете на властите

Живущите около завода на Tesla в Германия могат да спрат неговото разширяване - 1

Плановете за разширяване на германския завод на Tesla се сблъскаха със сериозна пречка, тъй като местните граждани гласуваха против предложението за изсичане на дървета, което възпрепятства изграждането на по-голям завод. Това решение, въпреки че не е правно обвързващо, представлява забележително предизвикателство за амбициите на американския производител на електромобили да увеличи капацитета на обекта за производство на 100 гигаватчаса батерии и 1 милион автомобила годишно. Със стремежа си да доминира на европейския пазар на електромобили, визията на Tesla за разширяване на германския завод сега е изправена пред несигурност.

Съществуващият капацитет на завода възлиза на около 500 000 автомобила годишно, но увеличаването на производството му се забави. Въпреки предизвикателствата, през януари Tesla постигна значителен етап, като произведе 6000 автомобила за една седмица, след като по-рано през март достигна 5000 автомобила седмично.

Отхвърлянето на предложението от гражданите на Грюнхайде не само подчертава местните опасения по отношение на въздействието върху околната среда и използването на земята, но също така подчертава сложния баланс между индустриалната експанзия и опазването на околната среда. Въпреки че плановете на Tesla целят да стимулират иновациите и икономическия растеж, те се пресичат и с интересите на общността и екологичните съображения, което налага внимателно обсъждане и сътрудничество между заинтересованите страни.

Занапред решението за това как да продължи разширяването, особено по отношение на изсичането на горските масиви за логистични площи като жп гара и складове, сега е в ръцете на местните власти. Това предоставя възможност за диалог и ангажираност между Tesla, местните общности и управляващите органи, за да се разгледат опасенията, да се проучат алтернативни решения и в крайна сметка да се постигне консенсус, който да балансира индустриалното развитие с опазването на околната среда и благосъстоянието на общността.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кви са тия глюпости?

    2 3 Отговор
    Гората отдавна е изсечена,завода построен....гугл мапс немате ли???
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Смях

    0 1 Отговор
    Искат да поемат само връхчето, няма как целия ще е…
  • 4 омъскаряване

    1 2 Отговор
    А няма нужда, просто да се преместят да живеят в завода, както правят робите работници на "свети" Илон-Шегобиец!
  • 5 МЪСК 💪🏻

    1 0 Отговор
    По-добре 2 хил. дървета от мнайсе трилиона тона газове от успух и мнайсе милиона жертви на СМОГ - азотни окиси, въглероден моноксид серен двуокис, бензен, ацеталдехид, 1,3 бутадиен и твърди дизелови частици (влиза в кръвта и разкатава всичко), сажди, сгур, смрад и отрова 💨😷🤮