Last news in Fakti

1 Март, 2024 10:15 1 537 8

Мате Римац коментира твърденията на Мъск за Tesla Roadster

  • rimac-
  • мате римац-
  • tesla-
  • roadster-
  • nevera

Той сподели, че това е възможно, но при строги условия

Мате Римац коментира твърденията на Мъск за Tesla Roadster - 1

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск наскоро направи дръзко изявление относно предстоящия суперавтомобил Roadster, като заяви, че компанията си поставя за цел да постигне време от 0 до 100 км/ч под една секунда. Въпреки че мнозина се усъмниха в това твърдение, Мъск намира подкрепа в лицето на главния изпълнителен директор на Bugatt-Rimac Мате Римац - макар и с някои уговорки.

Когато бе запитан на страницата си във Facebook за правдоподобността на твърдението за време под една секунда, Римац изненадващо отговори утвърдително. Той споменава възможността за постигане на такова постижение с помощта на двигатели, като се позовава на симулации, проведени от неговия екип.

Въпреки това Римац подчерта, че това потвърждение е свързано със сериозно предизвикателство. Той подчерта необходимостта от огромен въртящ момент - около 30 000 нютонметра - за ускоряване под една секунда, което изисква значителни компоненти като двигатели, инвертори и редуктори. Освен това той подчерта, че е важно автомобилът да бъде изключително лек, което е отклонение от типичното тегло на автомобилите, задвижвани с батерии. Дори хиперавтомобилът Nevera на Rimac, който постига скорост от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2,0 секунди, тежи над 2267 кг.

Въпреки че Римац признава потенциала на двигателите като решение, той предупреждава, че те идват със свой собствен набор от предизвикателства.През 2018 г. Илон Мъск намекна, че Roadster ще разполага с "10 малки ракетни двигатели, безпроблемно интегрирани около автомобила", които потенциално ще осигурят необходимата тяга за постигане на време 0-100 км/ч под 1 секунда. Въпреки това съвместимостта на подобна система с правилата за безопасност, като например тези на NHTSA, остава неясна. Само времето ще покаже дали амбициозните твърдения на Мъск ще се осъществят, тъй като дебютът на новия Tesla Roadster се очаква по-късно тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилотът Гошу

    13 4 Отговор
    Дрън дрън ... Масали за маса ... Ще, ще ... от 15 години лъже шараните... Тея глупости няма кой да ги пусне на улицата...
  • 2 ПоКУРко

    5 2 Отговор
    Ала Бала е всичко! Точно както проекта 3-ти март на руския льотчик!
  • 3 Смях

    5 1 Отговор
    Илон Мъск намекна, че Roadster ще разполага с "10 малки ракетни двигатели, безпроблемно интегрирани около автомобила"

    А защо не сложи зад предната броня един мини анти-гравитационен двигател. По-добре се получава. :-)))))))))
  • 4 Е46ца

    4 2 Отговор
    Щее вярно колкото и сайбър тръка беше брониран а се строши от 1 камък.На тоя лъжец нз кой му вярва още , явно само краварите.
  • 5 Отделно остава въпроса

    3 2 Отговор
    Защо за бога ти трябва тоя таралясняк да вдига 100 за под секунда, не става за писта, по улиците най-много да умреш, заради някоя шмъркана кобра, доста глупаво.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 реплика

    0 0 Отговор
    Мъск само реклама прави . Заради парите е. Теслата е боклук е това е