Last news in Fakti

15 Март, 2024 10:28 1 884 4

Honda и Nissan потвърдиха слуховете за общ проект

  • nissan-
  • honda-
  • електромобили

Двете компании ще разработят заедно електромобили

Honda и Nissan потвърдиха слуховете за общ проект - 1

Това, което първоначално се появи като спекулация в японските медии по-рано тази седмица, вече е официално потвърдено: Honda и Nissan са сключили меморандум за разбирателство, за да започнат предпроектно проучване, насочено към потенциалното сътрудничество в областта на електрическите превозни средства. Меморандумът предполага, че ако двата автомобилни гиганта постигнат споразумение, партньорството може да се разшири и да обхване съвместните усилия в областта на разработването на софтуер.

Макар че сътрудничеството все още е на предварителен етап, предвиденият обхват на партньорството включва фокус върху "автомобилни софтуерни платформи, основни компоненти, свързани с електрическите превозни средства, и допълнителни продукти". Софтуерният аспект би могъл да включва напредък в технологиите за безопасност и автономно шофиране, което съответства на общата цел, очертана в съвместното съобщение за пресата, а именно постигане на "нулев брой смъртни случаи при пътнотранспортни произшествия" и стремеж към въглеродна неутралност.

Според неотдавнашни доклади на Nikkei Asia, Nissan и Honda обмислят разработването на специална платформа за електромобили като част от усилията си за сътрудничество. Освен това партньорството може да обхване съвместното проектиране на електромобили и обединяването на ресурси за закупуване на общ електромотор и батерии.

Това потенциално сътрудничество обещава да ускори сроковете за разработка и да намали разходите за научноизследователска и развойна дейност. Решението на Honda да търси нов партньор следва прекратяването на сътрудничеството с General Motors за съвместно разработване на достъпни електрически кросоувъри. Междувременно съществуващото партньорство на Nissan с Renault в сферата на електромобилите и други видове превозни средства остава непокътнато, като плановете за следващото поколение Micra са силно повлияни от обновената платформа Renault 5.

Тъй като конкуренцията от страна на китайските автомобилни производители се засилва, а гиганти в индустрията като Volkswagen Group и Stellantis удвояват усилията си в областта на електромобилите, сътрудничеството между Nissan и Honda е сигнал за съгласувани усилия за запазване на конкурентоспособността в бързо развиващия се автомобилен пейзаж. Въпреки това, като се има предвид, че меморандумът за разбирателство е току-що подписан, малко вероятно е съвместно разработена платформа или автомобил да се реализират в близко бъдеще, в очакване на окончателно споразумение между двете компании.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    7 2 Отговор
    Женския модел ще се казва Нинда , а мъжкия - Хосан !
  • 2 Ти да видиш

    5 0 Отговор
    Само едно не мога да разбера,защо продължават да се закопават със тия тостери???!!!!
  • 3 Шенген

    3 1 Отговор
    Лошо,за Хонда, Нисан много падна със качество, със рено,Дачия,топ модел Инфинити, хептен, много проблеми прави на собствениците.
  • 4 Пропаднала марка хонда

    1 2 Отговор
    Хонда е доста закъсала. В Америка продават GM с емблеми на хонда. Сега в европа ще продаваг Рено нисан с емблема на хонда