Last news in Fakti

22 Януари, 2014 10:09 7 563 5

Skoda представи всъдеходен Superb

  • skoda-
  • superb-
  • outdoor

Чешката компания Skoda представи всъдеходен вариант на обновената версия на флагмана си Superb. Новата модификация се нарича Outdoor и се отличава от стандартната комби версия по новия аеродинамичен обвес, изработен от сива пластмаса.

Видоизменени са и предната и задна брони, като по-голямата част от тях е боядисана с черен мат. В същия цвят са решени страничните колонки и рейлинга на покрива. В долната част на предната броня е интегрирана и т.нар. псевдо подкартерна защита.

Подобна защитна пластмаса е налична и в задната част на колата, като тези елементи имат за цел да подсилят визуалното усещане за офроуд автомобил. Outdoor ще се предлага на пазара с четири бензинови и три дизелови агрегата.

Базовият мотор ще е бензинов с работен обем 1.4 литра и мощност 125 конски сили. Топ двигателят ще е познатия V6, разполагащ с работен обем 3.6 литра и мощност 260 коня. Клиентите ще могат да избират и между шест- и седемстепенни роботизирани DSG скоростни кутии.

Що се отнася до задвижването, Skoda Superb Outdoor ще се предлага само с предно предаване и с 4х4 задвижване. Последното обаче не е с най-новото пето поколение на Haldex, а с муфа от четвърта генерация. Цената на пакета Outdoor е 1 695 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nikolay Tsonchev

    2 0 Отговор
    Шкода навремето са продавали трактори на Германия сега соца ги върна 100г.назад - новите господари не ще допуснат да има Шкода с по по показатели от народната кола.Айде чехи направете нещо по въпроса.
  • 2 galaxy

    2 0 Отговор
    Добра е!
  • 3 Борчо

    1 0 Отговор
    Пълна порнография е това Outdoor: аеродинамичен обвес от сива пластмаса, псевдо подкартерна защита... като тези елементи имат за цел да подсилят визуалното усещане за офроуд автомобил.
    Идеята на този "оutdoor" е градското юпи да се изръси още няколко хиляди евро за оптичен тунинг и псевдо 4х4...
  • 4 Монго

    0 0 Отговор
    Нещо, като "усилено" комби. А за мен комбито е семеен автомобил, за средностатистическо семейство. 2.0 TDI CR 4Х4 ще се продава в Англия за £27600, или около 65500 лв. Ееее..., множко е за средно българско семейство.

    Коментиран от #5

  • 5 galaxy

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    Не гледай средното българско семейство по данъчната декларация. Ще видиш, че ще има много хора, които ще я купят. Особено на фирми регистрирани по ДДС цената ще им се върже доста ниска. С 20 % надолу от продажната цена.