Last news in Fakti

26 Март, 2024 17:15 9 955 12

Volkswagen създава нова марка

  • vw-
  • volkswagen-
  • r

Дивизията R ще се отдели в нов бранд

Volkswagen създава нова марка - 1

Пътуването на Volkswagen R започна през 2002 г. с Golf R32, като през годините се разширява и включва модели като Passat R, Scirocco R, Polo R WRC и дори версии на кросоувърите като Tiguan и Touareg. През 2024 г. обаче Volkswagen възнамерява да превърне R в самостоятелна марка.

Стратегията включва създаването на специална секция на Volkswagen R в рамките на тематичния парк Autostadt във Волфсбург. Тази атракция, подобна на BMW Welt в Мюнхен, привлича около два милиона посетители годишно и представя различни марки на VW Group. Новият парк R, с площ от 1076 кв. м, ще дебютира това лято. Той ще предложи на ентусиастите възможността да разгледат концептуални автомобили и лимитирани модели, включително електрически автомобили с висока производителност, тъй като линията R преминава към електрификация. Touareg R, оборудван с хибриден V-6 задвижващ агрегат, е ранен пример за тази промяна.

Въпреки фокуса върху електрическите задвижвания, Volkswagen R остава ангажиран с двигателите с вътрешно горене. Предстоящият фейслифт на Golf R, който се очаква това лято, за съжаление ще пропусне ръчната скоростна кутия, което ще разочарова ентусиастите.

Решението за отделяне на Volkswagen R от основната марка започна през 2020 г., когато тя се превърна в отделно бизнес звено. Този ход отразява подобни инициативи в рамките на VW Group, като например създаването на самостоятелната марка Cupra за модели с висока производителност от SEAT и статута на Audi Sport като отделна единица в рамките на Audi.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    30 16 Отговор
    И R и P и S все един и същи б@клук

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 УдоМача

    31 16 Отговор
    Каквото и да създаде все ще е ВАГина...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 R мер елктромер се таа

    39 5 Отговор
    Отчаяни маркетингови ходове! ЕС автомобилостроенето само се самоуби с тези еко тъпотии и реши да се състезава на това поле с Китай!?!? Пълно безумие!

    Коментиран от #8

  • 6 Пилот на Ферари

    17 5 Отговор
    То тия това което са произвели до сега не могат да продадат , че остава и още една марка .
  • 7 Аа ясно

    17 6 Отговор
    R като рециклиране
  • 8 Коментатор

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "R мер елктромер се таа":

    Не само, а под диктата на длъжниците (в р-р на 34.5 трилиона долара) зад океана, които печелят от разпада на ЕС, щото взаимно си дават кредити!
    Нищо чудно, че урсулица козирува на глобалягите, по-очеизвадно и от боко при посещенията си!

    Икономиката на Европа няма шанс, защото й спряха (взривиха - демократично) евтиния руски газ, а сега продължават с еко тероризма свързан с новите продукти (нищо, че ел таблетите замърсяват повече)!
  • 9 Ония с Фордо

    6 0 Отговор
    Още едно BIGче в колекцията след класиката Golr 2 !
  • 10 Тираджия

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Миро":

    Карай си жигулката и да не те боли главата!
  • 11 Пояснение

    3 0 Отговор
    Вагини , ако не подобрите рязко качество и ремонто-пригодност , японците ще ви изядат хляба . Отнася се , и за другите немски дараци.
  • 12 Роки

    0 0 Отговор
    И почват да се конкурират с AMG...и викат Ррррр, ррррррр, брррръммм.