Last news in Fakti

27 Март, 2024 17:21 10 231 15

Световна кола на годината е…

  • световна кола на годината-
  • кола на годината
Световна кола на годината е… - 1

Журито на конкурса World Car представи победителите в конкурса World Car Awards за 2024 г. по време на провеждащото се в момента Международно автомобилно изложение в Ню Йорк (NYIAS). Kia EV9 си осигури не само една, а две престижни титли: Световен автомобил на годината за 2024 г. и награда за Световен електромобил за 2024 г.

Освен това Hyundai Motor Company спечели титлата "Световен автомобил за 2024 г." за най-новия си Hyundai Ioniq 5 N, а Volvo EX30 беше отличен с наградата "Световен градски автомобил за 2024 г.". Семейството на BMW Серия 5, включващо новата Серия 5 и i5, бе признато за Световен луксозен автомобил на 2024 г., а Toyota Prius бе коронясана за Световен автомобилен дизайн на 2024 г.

Kia EV9, обявен за Световен автомобил на годината за 2024 г., изпревари конкуренти като BYD Seal и Volvo EX30. Междувременно Volvo EX30, отличен като Световен градски автомобил за 2024 г., получи широко одобрение след представянето си по-рано през годината. Служейки като третия изцяло електрически модел на Volvo, произвеждан в Европа, EX30 също така бележи най-малкия SUV, пускан някога от Volvo, изграден върху специално разработена платформа за електрически автомобили, излизайки като победител пред съперници като BYD Dolphin и Lexus LBX.

В луксозния сегмент семейството на BMW Серия 5 спечели титлата "Световен луксозен автомобил" за 2024 г., изпреварвайки конкуренти като Mercedes-Benz E-Class и Mercedes-Benz EQE SUV. Това признание бележи деветия спечелен приз за BMW Group в 20-годишната история на Световните автомобилни награди.

Продължавайки победната си серия, Hyundai Motor Company си осигури титлата "Световен високопроходим автомобил" за 2024 г. за Hyundai Ioniq 5 N, изпреварвайки конкуренти като BMW M2 и BMW XM. Забележително е, че това е седмата спечелена награда на Hyundai в двудесетилетната история на Световните автомобилни награди.И накрая, Toyota Prius бе отличена с титлата Световен автомобилен дизайн на годината за 2024 г., като изпревари 70 други претенденти.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    18 2 Отговор
    Хахаха , хахаха.....

    Коментиран от #12

  • 2 Русофил

    13 12 Отговор
    Световна кола на годината е…Москвич! Айде честито.
  • 3 Гост

    10 9 Отговор
    Както винаги, Тойота са в състояние да направят супер дизаин, и после на съсипят всичко с авангардния си интериор!
  • 4 Офанзивен дефанзиф

    25 2 Отговор
    Като видях "Кола на годината" и се зачетох, за да видя коя е. А пък то било електрокар...
  • 5 СпасЪ

    28 4 Отговор
    Има и по-грозни коли от тази Киа, но са малко.
  • 6 Дон Цеци

    19 3 Отговор
    Никога не съм виждал по-грозна кола от тази!!!
    Ужас!!!
    Платена награда!!!

    Коментиран от #14

  • 7 Тулуп

    14 1 Отговор
    За красота да речем, че не е редно да се спори, ама за големина и тегло е съвсем редно. Следващия път изберете някой автобус да ви ....! А уж всички квичат за екология и за "пестене на ресурси". Пак да ви ...!
  • 8 А бе

    10 1 Отговор
    Едно време за това като Кияка викахме "СДЕЛАНО в Съюза" СДЕЛАНО, не направено. Иначе, нашите електрокари яха по хубави от тази тухла четворка.
  • 9 Ти да видиш

    10 2 Отговор
    Аре стига със тия електрокочиняци бе! До 5 години никой нема да ги помни! Или да измислат некакви нови батерии или отиват във историята! А може би далаверката със производството на тия ютии е страшно голема!!!
  • 10 Този

    4 0 Отговор
    Е как Kia EV9 спечели - "Световен автомобил на годината за 2024 г"
    и после "Hyundai Motor Company спечели титлата "Световен автомобил за 2024 г." за най-новия си Hyundai Ioniq 5 N".
    Кой последно е спечелил тая титла? Оо
  • 11 Пробутват

    6 0 Отговор
    ни тия ел. тостери всеки ден…..
  • 12 Дядо Спас

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Какво се смееш кажи си го направо че кола на годината е "тухла четворка" задвижвана на ток с пробег леш, аеродинамика леш, дизайн леш, презареждане леш, остатъчна цена след 6-7 години леш и така нататък.
  • 13 Мислете...

    6 0 Отговор
    Когато така наречените "авто журналисти" изберат "кола на годината" или "двигател на годината" разбирайте, че това е най-големия боклук, който в никакъв случай не трябва да си купите. Пример, Ford Ecoboost по-известен като Ecoboom или 1.2 Puretech на Пежо/Ситроен - все двигатели на годината в някоколко поредни години, но всъщност едни от най-ненадеждните двигатели произвеждани някога...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Американските

    2 0 Отговор
    Говеда се четкат на китайците,това става в момента КИЯ ПЕЧЕЛИ НЕ ТЕСЛА.ДА СИ НАВРЪТ ШИБАНИТЕ И ФАЛШИВИ НАГРАДИ НЯКЪДЕ НА ТЪМНО,АЙ ША ГИ И КРАВАРИТЕ ДОЛНИ И ЛЪЖЛИВИ