Last news in Fakti

3 Април, 2024 12:07 2 248 5

Две от най-популярните BMW-та отиват в историята?

  • bmw-
  • bmw m-
  • 4 series-
  • m4

Компанията може да се откаже от M4 и 4 Series

Две от най-популярните BMW-та отиват в историята? - 1

Скорошни доклади сочат, че BMW обмисля да прекрати производството на няколко модела, включително Z4, 8 Series Купе и Кабриолет, поради ограничените им обеми на продажби. Освен това се разпространяват слухове, че следващото поколение на 4 Series може да не се реализира, тъй като източници от BMW Blog посочват, че няма планове за разработване на 4 Series, базирана на архитектурата CLAR.

Потенциалната смърт на 4 Series обаче не означава пълен край за модела. Докладите сочат, че BMW може да представи i4 купе и кабриолет, базирани на архитектурата Neue Klasse, с което на практика ще премине към електрическо задвижване на 4 Series. Въпреки това в BMW се обсъжда възможността за предлагане на конвенционална 4 Series в бъдеще, макар че това все още не е сигурно.

Що се отнася до наточените варианти, слуховете сочат, че бензинов M4 може би няма да се появи засега, което отразява плановете на BMW M за електрификация. Точната траектория на тези планове обаче все още не е изяснена.

Въпреки тези спекулации изглежда, че въпросните модели ще продължат да се произвеждат в обозримо бъдеще. Според Bimmerpost производството на М4 и 4 Series се очаква да продължи до юни 2028 г., като следващото поколение i4 ще влезе в производство през юли същата година. Въпреки това, предвид несигурността около бъдещото развитие, е трудно да се предвиди със сигурност какво предстои за тези модели.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    7 0 Отговор
    Че то днес какво да разработват? Освен батерии, електромоторите и те са близо до предела си. Вече има с по четири мотора, общо над 2000 к.с., като 200 к.с. са предостатъчно за града, че и за магистрала, достатъчни са за над 200км/ч скорост. Формула 1 е космически бърза, под 2 секунди до 100 и над 350 км/ч със само 600-700 к.с.

    ДВГ още през 1990 години достигна придел. Електрониката, окачването, спирачки достигнаха предел през 2000 години. Тогава предел достигна и блоя на излишните еърбеци, 10 ли е 15 ли е опгималния брой на еърбеците вече не знам. От 2010 година насам се развиват само карбонови, керамични спирачки и фаровете диодни, лазерни ... и таблетите изместват аналоговите прибори. Последните 10 години промяната е само в размера и броя на таблетите интегрирани в автомобилите.
  • 2 Знайко

    6 0 Отговор
    Аеродинамиката и тя е вече на предела си.

    Реално технологично, след софтуерен ъпдейт. Тези модели BMW ще са актуални и през 2050 година. Освен, ако до тогава не са измислили летящи космически коли и 3D хологроми. Способни да излизат в околоземна орбита. Които да са бързи като Конкорд и да пътуват през Атлантика между континентите за 2-3 часа.
  • 3 Що така ?!

    10 0 Отговор
    Аха , поради ... ограничените им продажби ?! Що така няма продажби ? - Щото цените им станаха горе-долу , колкото на Ферари и Ламборгини и се изравниха с тези на Порше . БМВ е велика кола , ама ... не е нито Ферари , ниро Ламборгини /за Порше - не знам , продават ФВ Туарег за Порше Кайен и ФВ Тигуан за Порше Макан - та не съм сигурен ... като смениш на един ФВ емблемата ... дали става Порше/.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПоКУРко

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Що така ?!":

    Става Порше само за чалгаджии и татуирани батки, които хабер си нямат от автомобили, Иначе НЕ е Порше! 911 е единственото Порше! Всичко друго си е преоблечен Туарег и Тигуан!