Last news in Fakti

3 Април, 2024 13:16 1 037 2

Продава се една от колите на папа Франциск

  • папа-
  • франциск-
  • fiat-
  • 500-
  • 500 l

Fiat-ът е използван в Ню Йорк през 2015

Продава се една от колите на папа Франциск - 1

Fiat 500L може и да не е най-популярният модел на италианците, но този конкретен модел се отличава от тълпата. Той придоби известност като автомобила, използван от папа Франциск по време на посещението му в Ню Йорк през 2015 г.

RM Sotheby's разкрива, че Fiat Chrysler Automobiles е предоставил автомобила за ползване от папата по време на посещението му. Кадри от пътуването показват как папа Франциск пристига на Пето авеню с 500L, преди да се прехвърли на специално модифициран джип за по-добра видимост за публиката.

След посещението на папата автомобилът е използван в парада за Деня на Свети Патрик през 2016 г., преди да бъде дарен от архиепископията на Ню Йорк за търг в полза на католически благотворителни организации, образование и помощни служби. Автомобилът достигна цена от 82 000 долара и се смята, че е първият папамобил, продаден от архиепископията.

Със само 1200 километра на километража, автомобилът е практически чисто нов. Като модел 500L Lounge, той може да се похвали с характеристики като отопляеми кожени предни седалки, двузонов климатроник и информационно-развлекателна система Uconnect.

Под капака 1,4-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор генерира 160 к.с. и 184 Нм въртящ момент, съчетан с шестстепенна автоматична трансмисия, изпращаща мощността към предните колела.

Въпреки че не прави чудеса за продажбите на Fiat 500L, този уникален модел се очаква да достигне цена между 50 000 и 100 000 долара на търг.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    1 2 Отговор
    Хахаха..... да си купиш лимузината на сатаната.....!!!???
  • 2 6748

    1 0 Отговор
    НАЙ- ДОБРИЯ АВТОМОБИЛ НА ТОЗИ И ОНЗИ ГОРЕ СВЯТ !!!???