Last news in Fakti

6 Април, 2024 10:30 1 330 10

Tesla се отказва от евтиния си автомобил?

  • tesla-
  • електромобил-
  • model 3-
  • model 2

Мъск отрече информацията

Tesla се отказва от евтиния си автомобил? - 1

Изглежда, че плановете на Tesla за въвеждане на по-достъпен електромобил, често наричан Model 2 и продаван на цена около 25 000 USD, са били прекратени. Reuters съобщава, че вътрешни дискусии в края на февруари и началото на март са подсказали за отмяната на този проект, като източниците предполагат, че за решението е изиграла роля конкуренцията от страна на китайските автомобилни производители.

Въпреки че главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск опроверга доклада, заявявайки, че Reuters "лъже (отново)" в X, отмяната сигнализира за промяна в приоритетите на Tesla. Твърди се, че вместо да се стреми към автомобил от начално ниво, компанията ще съсредоточи усилията си върху разработването на роботаксита. Този ход съответства на стратегията на Tesla да се адаптира към променящите се пазарни условия и да приоритизира инициативи с по-голям потенциал за успех.

Макар че слуховете за по-малък модел на Tesla се разпространяват от години, пейзажът на пазара на електромобили се е променил значително. Търсенето на електромобили е намаляло, особено в САЩ, а резултатите на Tesla през първото тримесечие на 2024 г. не оправдаха очакванията. Освен това конкурентната среда в Китай, най-големия автомобилен пазар в света, се засили с навлизането на достъпни електрически автомобили от местни марки.

Въпреки че разработката на проекта за малък автомобил може да не бъде напълно изоставена, ресурсите вероятно ще бъдат пренасочени към производството на роботизирани таксита. Новата платформа, предназначена за Model 2, потенциално може да бъде използвана за тази цел, въпреки че подробностите относно сроковете и обемите на производство остават неясни. Въпреки тези промени, Model 3 остава най-достъпният модел на Tesla, който се предлага в момента, докато Cybertruck, макар и иновативен, е позициониран на по-висока цена и е изправен пред собствени производствени предизвикателства.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Проблем

    11 3 Отговор
    Как само му разваляте съботата на Електрика, а.к.а. МитБъстера...
  • 2 китаецът

    8 3 Отговор
    ще ги откажем и от другите
  • 3 Факт

    4 6 Отговор
    Умните карат на газ

    Коментиран от #6

  • 4 тъй шъй

    16 3 Отговор
    Сега пак една електрическа латерна, ще обяснява как трябва да се анализира правилно информацията и не е за посредствени хора като нас.

    Коментиран от #5

  • 5 Пилотът Гошу

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "тъй шъй":

    Аз се учудих, че първият коментар не е негов... Занемарил е пропагандата....
    Иначе Мъск си ги лъже непрекъснато, блеещите си му вярват....
    Сега ще дойде да ни обясни и за имагинерния роудстер, дето дига 100 под секунда на селски път с чакъл и ще лети с реактивни двигатели между Перник и София....
  • 6 Бедните

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    карате на газ
  • 7 Гост

    4 1 Отговор
    Тежката седмица за електрика.Опорките му се сриват една след друга.
  • 8 Без хибрид междинното звено

    1 1 Отговор
    Псевдоеколозите и зелените терористи удрят на камък с продажбите! Тока за зареждане е 0,90лв. на станциите!
    20Кв на 100км е 18лв. МНОГО ЕфТИНО!

    Коментиран от #10

  • 9 Японеца

    0 0 Отговор
    Mazda, Nissan, Toyota, все компании с хибридни системи.
    Вече само с ДВГ за генератори, без връзка с колелата. Минат ли на пропан бутан или метан, няма смисъл от електрички. 4 до 6 разход на 100км.

    А немците се съпротивляват яростно, особенно дизеловите тракщи пушилници са на почит!
  • 10 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Без хибрид междинното звено":

    Ти специално ходиш до магистралата да зареждаш или?