Last news in Fakti

6 Април, 2024 13:00 2 112 5

Новото M4 CS пристига през май с увеличена мощност

  • bmw-
  • m4-
  • m4 cs

Очакват се 550 конски сили и 4х4

Новото M4 CS пристига през май с увеличена мощност - 1

Съобщава се, че се разработва ново BMW M4 CS, както се посочва в скорошен доклад от BMW Blog, който се позовава на неразкрити източници. Говори се, че предстоящото високоефективно купе, базирано на наскоро обновения модел M4, ще дебютира някъде през май.

Всички индикации сочат, че BMW ще използва за купето своя 3,0-литров редови шестцилиндров двигател с два турбокомпресора. Твърди се, че той ще генерира същата мощност като тази на M4 CSL - 550 к.с. и 650 Нм въртящ момент - и ще бъде оборудван с осемстепенната автоматична трансмисия на марката.За разлика от своя предшественик, новият вариант CS ще включва задвижване на всички колела xDrive. Следвайки траекторията на развитие на своя колега M3, се очаква BMW да намали с няколко килограма собственото тегло на купето. В случая със седана компанията е използвала подсилена с въглеродни влакна пластмаса за компоненти като покрива, капака и задния дифузьор, което е довело до намаляване на теглото със 75 килограма.Подобен подход се очаква да бъде приложен и при купето.

Предишни шпионски снимки заснеха маскиран прототип на горещото купе по време на тестове, включително на Нюрбургринг. BMW е скрило актуализираните предна и задна част на купето, които се очаква да се отличават с изпъкнал преден сплитер и малък спойлер на капака на багажника. Според BMW Blog, M4 CS ще се базира на обновения модел M4, представен по-рано тази година, който може да се похвали с различни актуализации в средата на цикъла, като например подобрени фарове, нов волан и обновени екрани.

Стартовата цена на най-скъпото ново купе M4 - M4 Competition xDrive, е 81 300 евро, докато M3 CS струва почти 110 000 евро. Очаква се цената на M4 CS да бъде сходна с тази на неговия събрат с четири врати. BMW планира да започне производството на новия вариант през юли, като продукцията ще бъде ограничена до едва няколко хиляди бройки.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    12 4 Отговор
    Това означава,че най-късно през юни ще се появят първите клипове на надрусани чалгари,които го карат с висока скорост по околовръстното на София под звуците на собствените си упадъчни творения.
  • 2 Земеделска мутра

    2 4 Отговор
    550 коня не са много, ама кат зема субсидиите може си зема едно за келешлък
  • 3 Всички копират

    1 7 Отговор
    Ауди!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.