Last news in Fakti

8 Април, 2024 10:29 2 623 3

Volvo поставя нови рекорди с EX30

  • volvo-
  • ex30

Електромобилът допринесе за високите продажби на компанията

Volvo поставя нови рекорди с EX30 - 1

През март Volvo Cars отбеляза значителен етап от развитието си, тъй като регистрира най-високите си продажби в историята, до голяма степен благодарение на силното търсене на EX30.

С общо 78 970 продадени автомобила през март шведският автомобилен производител отбеляза забележителен ръст от 25% в сравнение със същия период на миналата година. Това постижение представлява най-високият месечен обем на продажбите в почти вековната история на Volvo, като надминава предишния рекорд от 78 761 автомобила, продадени през декември 2020 г.

Отличникът, който стимулира този скок, е EX30, моделът от начално ниво на Volvo. Забележително е, че EX30 допринася за 55% от общия ръст на продажбите на компанията през миналия месец, като на него се падат 15 838 единици от общото увеличение.

През първото тримесечие на годината Volvo постигна забележителен ръст в продажбите, като увеличението е с 19 749 автомобила, което бележи ръст от 12%. EX30, въпреки преодоляването на първоначалните софтуерни предизвикателства, изигра ключова роля, представлявайки 14 544 броя от общия прираст на продажбите за тримесечието, което се равнява на 74%.

Успехът на Volvo е допълнително стимулиран от ограничената конкуренция в сегмента на малките електрически SUV модели.Конкуренти като Smart #1, Opel Mokka Electric, Jeep Avenger и MG 4 са на цени, малко по-високи от тези на EX30.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рекорди с

    10 6 Отговор
    китайска кола с емблеми на волво, нормално
  • 2 БайБоцимир

    4 1 Отговор
    Това нещо с таблет по средата, започва от 80 хил лв, при това термопомпа се появява чак в най-високото ниво, което е 103 000 лв!!! А иначе сравняваме с Опел и Джийп.
  • 3 Хахохи

    0 1 Отговор
    За тези пари Тесла 3 хайдланд.