Last news in Fakti

10 Април, 2024 18:28 13 291 14

Запознайте се с новата Alfa Romeo Milano

  • alfa romeo-
  • milano

Първият електрически модел на компанията започва от 30 хиляди евро

Запознайте се с новата Alfa Romeo Milano  - 1

Преди броени минути на специално събитие в Милано дебютира най-новия кросоувър на Alfa Romeo с име, което отдава почит на италианския град. Компактният модел е построен на архитектурата eCMP2, която се споделя и от други модели на Stellantis, включително Jeep Avenger и Fiat 600. Платформата CMP е проектирана така, че да побира както електрически, така и задвижващи агрегати с вътрешно горене, осигурявайки гъвкавост при производството на различни типове автомобили.

Alfa Romeo стратегически позиционира Milano, за да се възползва от разрастващия се пазар на електрически превозни средства и да отговори на нарастващото търсене на малки SUV автомобили. По-специално европейският пазар проявява силен интерес към компактните SUV автомобили. Пускането на Milano следва успешното навлизане на Alfa Romeo в сегмента на този тип превозни средства с пускането на компактния SUV Tonale през 2023 г. Въвеждането на Tonale доведе до значителен ръст в европейските продажби на Alfa Romeo, които отбелязаха забележително увеличение от 51% спрямо предходната година.

Що се отнася до дизайна, той е изцяло нов за компанията и се различава от този на досегашните модели. Фаровете са с C-образна форма с разделени на няколко секции дневни светлини, като подобен дизайн следват и стоповете. Формата е елегантна с падаща линия на покрива в задната част и скрити дръжки на вратите. Както и до сега в предната част доминира така нареченият щит с логото на марката.



Задвижването както вече споменахме е разнообразно и включва версиите Ellettrica, Ellettrica Veloce и Ibrida. Milano Ellettrica Veloce е флагманът на гамата, оборудван с един електромотор с мощност 240 к.с. Началното ниво Ellettrica генерира по-сдържана мощност от 154 к.с. като литиево-йонната батерия с капацитет 54 кВтч предлага пробег от 410 км по WLTP и поддържа скорост на зареждане до 100 кВт. Тези Alfa Romeo Milano Ibrida с двигател с вътрешно горене ще се появи през 2025 г. и ще разполага с 1,2-литров бензинов двигател с турбокомпресор и мощност 134 к.с.,свързан с 48-волтова батерия, и електромотор с мощност 28 к.с., интегриран в шестстепенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Интериорът представя познат кокпит с два 10,25-инчови дисплея. Въпреки това отличителните елементи на Alfa Romeo, като графиката на информационно-развлекателната система и цифровия инструментален клъстер Cannocchiale, го отличават. Опционалните подобрения на спортния пакет включват седалки Sabelt, тапицирани с Alcantara, докато другите модификации предлагат седалки от винил и плат Spiga заедно с кожен волан. Alfa Romeo се хвали с 400-литровото багажно пространство на Ellettrica, придружено от удобно отделение за съхранение на кабели под капака.
Поръчките ще започнат още в началото на това лято, като цената за базовите модели, както на ток, така и с ДВГ ще започват от 30 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    30 4 Отговор
    Красота. Браво
  • 2 Жалко

    36 8 Отговор
    Поне двигателя да беше по-различен. Сега, каква е разликата с Пежо 2008? Емблемата и бронята?

    Коментиран от #3

  • 3 дрфтгъхуи

    36 4 Отговор

    До коментар #2 от "Жалко":

    И отде да дойде тоз "различен мотор"? Свиквайте, вече основата ще е еднаква и само бронята и фаровете ще се различават...

    Коментиран от #4

  • 4 Жалко

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "дрфтгъхуи":

    Стелантис имат достатъчно голямо разнообразие от двигатели. Ясно е, че няма да сложат, такъв с 500к.с. на тази малка кола, но можеше да е поне 4 цилиндров.
  • 5 Това не

    49 1 Отговор
    е Алфа….който покарал, покарал!!!
  • 6 А50

    17 13 Отговор
    Отвън грозно, задницата мяза на пежо, предницата на нищо не прилича, вътре става
  • 7 сектант

    16 8 Отговор
    Много красиво Рено Каджар!
  • 8 Александър

    17 2 Отговор
    Затвърдих позицията си никога да не си продавам 155-та. Джулията ми вдъхна надежда, че марката ще се възроди, но уви, явно пазара е такъв и хората това искат.

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Трифонов

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Александър":

    В техническо отношение - Пежо, отвън - малко по-красив дизайн. Но... поне ще я има марката. И това е нещо.
  • 10 някойситам

    11 4 Отговор
    Като на тази малка пчеличка й сложат още и цена в 100 бона с това "двигателче" и предно предаване, едва ли Алфа ще се възроди от полумъртви марки. Жалко...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 истина ти казвам

    6 4 Отговор
    Много красив дизайн! Жалко че са със кекави сърца.Елкочиняците са се засилили яко към небитието!
  • 13 Пази я

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Александър":

    и я поддържай докато можеш!!! Горко съжалявам за продадени 2 такива…. 155 Ку4 и 2.0 16 ТС от 96-та с Wide Body, редкия Рекаро салон и без грозния волан с еърбег…..
    Иначе и аз се оглеждам в Джулията, но ръчна кутия само за печките или “тегавата”… а за такава нямам въздух….
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.