Last news in Fakti

11 Април, 2024 15:35 8 613 22

Новата Kia Sorento вече се предлага у нас (БГ ЦЕНИ)

  • kia-
  • sorento-
  • цена

Базовият модел започва от 104 хиляди лева

Новата Kia Sorento вече се предлага у нас (БГ ЦЕНИ) - 1

В края на миналата година Kia показа обновеното Sorento за Европа, а от скоро моделът е наличен и у нас. От конфигуратора на марката за България разбираме и неговата цена, която започва от малко над 100 хиляди лева за базов модел в ниво на оборудване Comfort.

Цените започват от 104 990 лева за модификация с 2.2-литров дизелов двигател. Тук е налично задвижване на предните или четирите колела, а трансмисията е осемстепенна с двоен съединител. При нивото на оборудване Executive, цената се повишава до 113 600 лева, а най-високото Limited започва от 121 600 лева.

Наличен е и 1.6-литров хибриден двигател. Базовият хибрид с батерия от 1,49 кВтч е с по-ниска мощност от 226 к.с. и се предлага с варианти за задвижване на предните и на всички колела, а бензиновият двигател е с 1.6 литра. По-голямата акумулаторна батерия на plug-in хибрида е с капацитет 13,8 кВтч и генерира комбинирана мощност от 261 к.с., изпращана към четирите колела.

Цените тук започват от съответно 109 860 и 124 600 лева за Comfort, 118 470 лева и 133 940 лева за Executive и 125 470 лева и 140 940 лева за най-високото ниво на оборудване.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 10%

    57 26 Отговор
    Колко трябва да си зле за да дадеш 100 бона за това нещо?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 ГУР

    68 13 Отговор

    До коментар #1 от "10%":

    По-скоро трябва да попиташ колко зле трябва да си, за да дадеш 350.000 лева за 7-а серия на БМВ, която прилича на автомобил, излязъл от китайски завод за китайския пазар. Или 120.000 лева за базова С класа. Или 250.000 лева за V класа.

    Коментиран от #3, #8, #17

  • 3 Гост

    42 4 Отговор

    До коментар #2 от "ГУР":

    Точно толкова, колкото когато купуваш телефон за 3000 лева, чиято функционалност може да използваш на 30% има няма. Но, въпрос на избор, възможности и вкус, би казала лисицата гледайки към гроздето😀. Суетата е голяма сила, да знаеш...

    Коментиран от #6

  • 4 Пилот на Ферари

    41 0 Отговор
    Май всичките нови автомобили които ни представяте почват от 100 бона . Направо опашка за купувачи !
    Откак почнаха войната в Украйна , всичките автомобили скочиха с по 20 бона . Даже народната Дачия .
  • 5 Някой

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "10%":

    Това е реалността за съжаление.Среден клас коли около стотина бона…Който иска да купува…
  • 6 ГУР

    20 10 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Аз нямам такива терзания, защото при мен всичко е според необходимост и възможност. Зная само от опит, че най-читавото в момента, което може да се купи, е корейското. Безвъзвратно отминаха времената на германското автомобилостроене, но това е твърде просторна тема за новинарски форум. Всичко, което исках да кажа, е че 100.000 лева за Киа е много по-добре от 100.000 за нещо европейско. Относно телефона - слушалката ми, за разлика от много друго, не струва колкото колата, която карам.

    Коментиран от #19

  • 7 Е46ца

    21 5 Отговор
    Че много добре си изглежда.Не съм фен на хюндай , но последните години си вдигнаха качеството.Цената си е нормална на фона на останалите коли.То вече един голф е 60к+ лв , по малко от 40к лв нова кола няма и то щее някоя въшка като ярис или нещо подобно.
  • 8 Крайчо краев

    10 27 Отговор

    До коментар #2 от "ГУР":

    Първо се качи в 7цата и тогава ще разбереш защо струва толкова.Не само да я гледаш на картинка.Плюс това 350 к лв ще е някакво топ изпълнение.

    Коментиран от #9

  • 9 ГУР

    25 4 Отговор

    До коментар #8 от "Крайчо краев":

    Крайчо, три години бях личен шофьор и конкретно 7-а серия за толкова пари купи шефа миналата година от Аутобавария. Кич, кич, кич и пак кич. Грозна муцуна, дразнещи лед лампички по таблото, ограничена шофьорска седалка, заради телевизора отзад. Въпросът е не какво мога да си позволя, а дали ми трябва и най-вече дали ми харесва. БМВ има прекрасни модели с вътрешни и външни дизайни на високо ниво, а не ръбати чудовища, които по някаква причина трябвало да приличат на Ролс Ройс - по думите на дилърите. Така че хубаво е да репликираш, но да го правиш уместно.

    Коментиран от #15

  • 10 Джуган

    9 2 Отговор
    Най скъпата версия по цена се доближава до Lexus RX хибрид...

    Коментиран от #11

  • 11 ГУР

    21 5 Отговор

    До коментар #10 от "Джуган":

    Играх си преди година да оправям един фар на такъв Лексус Хибрид, който няма и 2 години възраст. В магазина фарчето е 4500 левчета. Пластмасата е долнопробна. И така са направили сглобката, че като закачиш някъде бронята долу и задължително пукаш корпуса на фара. Хитро, нали? Започва да събира вода. Започват грешки. Започват посещения в сервиза и диагностики, докато най-накрая не изкараш 4500 лева. Освен, ако нямаш против да караш с два различни фара, защото дефектният успоредно с това е помътнял. И в крайна сметка отиваш на 9000. Без смяната. Освен, ако нямаш безумния късмет да откриеш такова нещо по моргите. Но въпросът е друг - дали ще има здрави фарове. И най-вече дали няма да са в същото състояние :-)))) Омагьосан кръг за хора с отворени очи. Тия с широко затворените си мислят, че Лексус е нещо повече от Кия. А Кия е някакъв невъобразим боклук спрямо аналогични модели от БМВ, Мерцедес или Ауди. Блажени са незнаещите.

    Коментиран от #12, #18

  • 12 Госта

    11 5 Отговор

    До коментар #11 от "ГУР":

    Глупости и приказки за под шипковия храст,Кия дръпна много,но е далеч от усещане,динамика и качество на интериора от БМВ и компания.И защо слагаш 7-ма серия?Тук играе може би Х5,да наистина е по-скъпо,но е несрванимо спрямо кията.Колата е добра,не казвам,че е пародия,но 140к за Кия….по-добре за тези пари 2 годишен немец,но въпрос на вкус все пак.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 От селото

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "Госта":

    Кия та има 7 годишна гаранция и, исках да купя едно X5 на четири години, със страшно добро оборудване, на 70 000 км,2019 година, и като питах за гаранция, те ми казаха само 6 месеца, от автокъщата, за втора употреба, на BMW, фабричната гаранция била само две години....
    🤭🤭🤭

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Трифонов

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "ГУР":

    Новата 7 серия действително буди доста коментари по отношение на дизайна на екстериора си. Така е. Но... това нищо не означава. Покрай работата си познавам доста хора, които се занимават с изкуство, вкл. интериорни дизайнери, дизайнери на дрехи, художници и т.н. Повечето от тях, като хора на изкуството, малко се интересуват от техническа материя и затова си направих социален експеримент и падне ли ми такъв човек задължително го разпитвам какво мисли за новата 7 серия. И го правя главно защото попаднах на много мнения на различни ютюбъри, известни дизайнери и критици, които, за моя най-голяма изненанада, се изказваха много ласкаво точно за дизайна на 7 серия. А критикуваха в същото време други модели на БМВ, много по-малко грозни от нея. И какво да ти кажа - хората, които се предполага, че разбират от дизайн, намират, че... "колата е шедьовър". И откакто събрах 3 такива твърдения на хора, които с дизайн си вадят хляба, за разлика от мен, спрях да коментирам дизайна на новата 7 серия. И си спомних, че едно време така критикувахме дизайна на Крис Бенгъл, а днес неговите коли не изглеждат като коли на 20 години, както останалите, а много по-адекватни спрямо по-новите. Така, че... да не сме крайни, за да не ни е срам след време от нещата, които сме говорили в миналото. Ще се изненадаш колко много хора си спомнят какво сме говорили.
  • 16 Трифонов

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "От селото":

    Може да е до 6 години, но трябва да я доплащаш над 2-те години. Явно с тази, която си гледал, не е било така. Да, и аз мисля, че при това положение, това не е гаранция, а застраховка, но... това е положението.
  • 17 Поредна каруца!

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "ГУР":

    Мерцедес и всички други! Имам такава 2022 г. карам я на кратки разстоянив - от гаража до сервиза!!!
  • 18 Е46ца

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "ГУР":

    Затова отиваш на специалист , не си го прави сам щом нищо не разбираш.
  • 19 Хох Гил Дон - брат му

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "ГУР":

    Много ти е грешна информацията за високото качество на "корейското". В повечето случай моделите се сглобяват и в европейските им заводи. Посети специализирани сервизи, магазини за авточасти и ще спреш с клишетата. За съжаление и те са като "германските" вече.
  • 20 схсхсх

    3 0 Отговор
    Да дам 120 бона за огромен джип а 1.6 литров двигател с мощност 200 коня ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.