Last news in Fakti

13 Април, 2024 12:00 6 849 3

Най-голямата и луксозна Mazda ще дебютира този месец

  • mazda-
  • cx-90-
  • cx-80-
  • cx-60

CX-80 ще се продава в Европа и Япония

Най-голямата и луксозна Mazda ще дебютира този месец - 1

Mazda ще представи най-новото попълнение в нарастващата си SUV гама с представянето на CX-80. Позициониран като удължен вариант на CX-60 с три реда седалки, CX-80 е специално пригоден за европейските и японските пазари. Официалният дебют на CX-80 е насрочен за 18 април, а в европейските дилърски центрове ще се появи през есента на тази година.

Тийзърите на CX-80 дават представа за негоава каросерия, демонстрирайки задните странични прозорци, украсени с дебели хромирани рамки, и удълженото разстояние между задните врати и вратата на багажника. Въпреки че задното стъкло изглежда по-малко наклонено в сравнение с CX-60, задните LED светлини запазват познатия дизайн.

Mazda потвърди, че CX-80 ще надмине размерите на CX-60, като ще се похвали с дължина от почти 5000 мм и междуосие, надхвърлящо 3000 мм. Отвътре CX-80 ще разполага с три реда седалки, побиращи шест или седем пътници, с възможност за сгъване на третия ред седалки за увеличаване на товарното пространство.

Изграден върху платформата Large Architecture, споделена с другите модели на компанията, CX-80 се очаква да предлага подобни варианти на задвижване като CX-60, включително plug-in хибриден вариант, за който подсказва наличието на порт за зареждане и капачка за гориво в тийзърите.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    4 3 Отговор
    Батковците от Тойота ще направят така, че Мазда да излезе от омагьосания кръг в който влезе с меки хибриди и да почнат да произвеждат истински хибриди, а не зум-зум безсмислици. И те ще крият като Субару, Сузуки, Форд и др, че използват Айсин хибриди.
  • 2 Питащ

    2 1 Отговор
    СХ-90 не е ли по-голяма, а?
  • 3 ПоКУРко

    0 1 Отговор
    И с Три цилиндров - хибрид! Отврат! Всякакви видове хибриди трябва да се забранят със закон с изключение може би на мекия със старт генератор!