Last news in Fakti

22 Април, 2024 15:41 1 703 5

MG EXE 181 е хиперкола, която ускорява до 100км/ч за 1.9 секунди

  • mg-
  • хиперкола-
  • концепт

За момента британците показаха само прототип

MG EXE 181 е хиперкола, която ускорява до 100км/ч за 1.9 секунди - 1

На автомобилното изложение в Пекин MG представи концепта EXE181 - едноместен електрически автомобил, предназначен да разшири границите на скоростта и аеродинамиката. Тази футуристична концепция, вдъхновена от емблематичния експериментален автомобил MG EX181 от 1959 г., се отличава с елегантна, ултрааеродинамична каросерия и се задвижва от четири електромотора, което му позволява да постигне изумителното време за ускорение от 0 до 100 км/ч от само 1,9 секунди.

Отклонявайки се от 1,5-литровия двигател на своя предшественик, EXE181 възприема по-модерен подход със своето електрическо задвижване. Въпреки че конкретни подробности относно комбинираната мощност остават неразкрити, MG потвърждава ускорението за спринта от 0 до 100 км/ч. Данните за максималната скорост и други характеристики за сега остават в тайна.

Дизайнът на EXE181 е съсредоточен върху аеродинамиката, като това си личи от отличителна кабина с форма на капсула, изпъкнали калници, футуристични капаци на колелата и дълга опашка, оборудвана с активни аеродинамични клапи. Това се потвърждава и от коефициента на челно съпротивление, който е само 0,181cd.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    1 2 Отговор
    Не ми върши никаква работа.
  • 3 Само питам

    7 3 Отговор
    Радакторчето,знаеш ли ,че MG е КИТАЙСКА марка.Заглавието е подвеждащо . Преди години MG фалира и китайците ги купиха. В момента англичаните нямат нито една собственна марка .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.