Last news in Fakti

21 Февруари, 2014 12:19 15 481 9

Джип от Maserati на база от Mercedes-Benz?

  • mercedes-benz-
  • fiat-
  • maserati-
  • levante

Концернът FIAT старателно подготвя феновете на марката Maserati за факта, че в моделната гама ще се появи всъдеход. Става дума за луксозен кросоувър, който ще носи името Levante. Сега, съвсем неочаквано, шефът на Maserati заяви, че всъдеходът няма да се прави върху платформата на Jeep Grand Cherokee.

Експерти обаче се съмняват в думите на боса на компанията, защото е известно, че в момента концернcj разполага с две платформи, които биха могли да послужат за база на подобен автомобил - поостарялата от Mercedes-Benz Е-Klasse W210 и W211 и тази от Mercedes-Benz ML, на която всъщност се базира и гореспоменатият Jeep Grand Cherokee.

Тези две платформи останаха при италианците като наследство от несполучливото обединение DaimlerChrysler. Всъщност обаче конкретната информация около Maserati Levante няма да бъде пазена в тайна още дълго, защото стартът на производството на модела е планиран за тази година.

По непотвърдена информация автомобилът ще се оборудва с двигатели от гамата на Maserati - трилитров с мощност 410 конски сили, още един по-мощен бензинов с обем 3.8 литра и 530 коня, както и 3.0-литров турбодизел с 275 к.с. Що се отнася до визията, Levante няма да се отличава съществено от концепта Kubang (на снимките).

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    2 1 Отговор
    SUV е колата, не е джип

    Коментиран от #6

  • 2 Veselin Todorov

    2 0 Отговор
    Отпред е готон, отзад Q5
  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    НЕВЕРОЯТЕН
  • 4 Кольо Фильов

    0 0 Отговор
    Няма тайни на коя платформа ще се прави Леванте.
    Платформата е на - Quattroporte / Ghibli.

    http://wot.motortrend.com/1402_we_hear_maserati_levante_will_not_be_jeep_based.html

    А това че щял да бъде на мерцедесова и че Гранд Черокито е на платформата на МЛ са свободни съчинения

  • 5 Монго

    2 0 Отговор
    Хубава е, само дето ще я гледам, като сополиво циганче през витрината...
  • 6 Гешшът

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    В България се употребява масово названието "джип", докато извън страната този клас автомобили е известен като SUV (Цитирано: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%B8%D0%BF)
  • 7 galaxy

    1 0 Отговор
    Много е елегантен и голяма резачка. Бих се записал за едно пробно шофиране.

    Коментиран от #8

  • 8 скар фейс

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "galaxy":

    Най-добрият дизайн в класа.

    Коментиран от #9

  • 9 galaxy

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "скар фейс":

    Дизайна е много добър. Предполагам, че и отвътре е много красива и удобна. Нямам опит с Мезерати, но ми се струва, че е превъзходен автомобил.