Last news in Fakti

16 Април, 2024 10:44 1 181 2

Maserati показа електрическото GranCabrio с 818 к.с.

  • maserati-
  • grancabrio-
  • folgore

Folgore модификацията допълва модела с ДВГ

Maserati показа електрическото GranCabrio с 818 к.с. - 1

След като вчера ви разказахме за новото Maserati Grecale Folgore, сега още един модел на италианците получава това означение и по-конкретно кабриолета GranCabrio. GranCabrio споделя задвижването си с GranTurismo, което означава, че разполага с три радиални двигатели с постоянни магнити - един отпред и два отзад, всеки от които е оборудван със собствен инвертор от силициев карбид. Тези двигатели могат заедно да осигурят мощност до 1207 к.с., въпреки че батерията ограничава максималната мощност до 818 к.с. в режим "MaxBoost" и 751 к.с. при нормални условия.

Батерията е с използваем капацитет от 83 kWh и се намира точно зад пътниците. По време на регенеративно спиране батерията може да поеме за кратко време до 400kW, а при продължително зареждане на подходяща станция може да се попълни от 20 до 80% от заряда само за 18 минути, като се поддържа мощност до 270kW. Перата за смяна на предавки тук служат за регулиране на нивата на регенеративното спиране. GranCabrio може да се похвали и с пробег от 450 километра с едно зареждане.


По отношение на дизайна, разлики с по-рано показаната версия на кабриолета с ДВГ могат да бъдат открити единствено в предната решетка и бронята, както и очевидната липса на накрайници на ауспусите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някойситам

    8 3 Отговор
    Мазерати или Алфа с електрическа мощност или с 3-цилиндрови двигатели, звучи като много скъпо уиски със вкус на загорка 2 литра, определено е за извратеняци.
  • 2 ПоКУРко

    1 1 Отговор
    Така ще си остане ... само на картинка! Досущ като великите руски изобретения в техниката! Само на картинка и с високопарни описания и екстри!