Last news in Fakti

29 Септември, 2023 11:46 2 513 2

Stellantis спира производството в основен завод на Maserati

  • stellantis-
  • fiat-
  • maserati

Фабриката в Мирафиори ще бъде затворена за няколко седмици

Stellantis спира производството в основен завод на Maserati - 1

Stellantis обяви, че спира производството си в един от заводите на компанията, като временно преустановява работата във фабриката си в Мирафиори, Италия. Говорител на автомобилния конгломерат заяви пред Automotive News Europe, че двете поточни линии са спрени тази седмица. Освен това производството ще бъде спряно отново от 19 октомври до 3 ноември. Решението за временно спиране на производството ще засегне 2400 работници, на които няма да бъде платено за тези дни.

Разположен в Торино, заводът в Мирафиори отговаря за четири модела на Maserati: Ghibli и Quattroporte, GranTurismo и кросоувърът Levante. По-малкият кросоувър Grecale се произвежда във фабриката в Касино, регион Лацио, докато MC20 се сглобява в Модена. Според Automotive News Europe Stellantis ще преустанови производството на настоящото поколение Ghibli и Quattroporte през декември, когато е планирано да приключи производството. От двата седана само Quattroporte ще бъде обновен през 2024 г., като следващото поколение на модела ще бъде с изцяло електрическо задвижване.

Stellantis произвежда и Fiat 500 Electric в завода в Мирафори, докато предишното поколение на модела с двигатели с вътрешно горене продължава да се произвежда в Полша в завода в Тихи. "Новият 500", както се продава в някои страни, се произвежда от началото на 2020 г. и е третият най-продаван електрически автомобил в Европа през 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАБЛЮДАТЕЛ

    8 4 Отговор
    няма продажби при тези цени
  • 2 ВикиЛексъсВарна

    0 0 Отговор
    Въпросният ФИАТ 500 Електрик - на който спират поточната линия за една седмица струва в България 85 000 лева!
    Кой би дал 85 000 лева с ддс за малкия Фиат 500 - пък макар и изцяло на батерии???