Last news in Fakti

18 Януари, 2024 12:32 1 626 1

Maserati спира разработката на електрическото Quattroporte

  • maserati-
  • quattroporte-
  • levante

Проблеми за италианския производител

Maserati спира разработката на електрическото Quattroporte - 1

Maserati се сблъсква с препятствия по пътя си към постигане на изцяло електрическа гама, след обявяването на пауза в разработването на Quattroporte Folgore, голям седан, задвижван с батерии. Макар че официалната обосновка се позовава на опасения относно представянето на новия автомобил, има индикации, че става дума за по-дълбоки съображения. Източници от италианските медии предполагат, че в момента Stellantis се занимава с формулирането на бизнес обосновката на този флагмански електромобил.

Твърди се, че в съответствие със стратегиите за намаляване на разходите автомобилният производител е поискал от доставчиците да намалят цените на частите с 6%, като се основава на подобно искане за намаляване, направено през 2023 г. Това подчертава динамичните предизвикателства и финансовите съображения, свързани с амбициозния план Dare Forward 2030, който очертава цялостна пътна карта за пълна електрификация. Като част от този план, Levante, SUV на Maserati, трябва да получи изцяло електрическа версия до средата на десетилетието, което ще допринесе за първоначалното навлизане на марката в електрическите превозни средства. Първите данни сочат, че Levante Folgore ще разполага с по-малко мощна версия на тримоторната конфигурация на GranTurismo Folgore.

Освен пречките в развитието, производствените предизвикателства на Maserati обхващат и работната сила, като според информацията от 12 февруари до 3 март в завода Mirafiori в Торино, Италия, временно ще бъдат съкратени 1000 работници. Този завод отговаря за производството на модели като Quattroporte, Levante - голям SUV, и GranTurismo - голямо купе, което отразява по-широкото въздействие на производствените смущения върху дейността на производителя на луксозни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госта.

    3 0 Отговор
    Спират защото елколите не са това което са.Новият данък за допустимо тегло оскъпява допълнително автомобили в клас GT.