Last news in Fakti

28 Август, 2023 17:40 3 675 11

Alfa Romeo показа част от суперколата си преди официалния дебют

  • alfa romeo-
  • zagato-
  • giulia-
  • maserati-
  • mc20

Премиерата ще се състои на 30 август

Alfa Romeo показа част от суперколата си преди официалния дебют - 1

Alfa Romeo разпространи последна снимка на своя загадъчен суперавтомобил преди дебюта на модела на 30 август 2023 г. в музея на марката. Придружаващата публикация във Facebook включва слогана "Il coraggio di sognare", което на български език означава "смелостта да мечтаеш".

Четирите червени светлини в изображението вероятно показват задните светлини на автомобила. Те включват триъгълна радиаторна решетка с вертикални ламели. Горната част на автомобила е червена, а долната част е тъмно сива. Alfa Romeo се справи отлично с опазването на своя суперавтомобил в тайна.

Слуховете сочат, че моделът може да има обща ходова част с Maserati MC20. Предполага се, че задвижването също ще е подобно с 3,0-литров V6 с две турбини, но и електромотор. Това би довело до обща мощност от около 800 к.с. спрямо 621 к.с. от MC20, който не е хибрид.

Главният изпълнителен директор на Alfa Romeo Жан-Филип Импарато заяви, че суперавтомобилът изглежда "емблематичен, суперсекси и разпознаваем", и го описа като нещо, което би могъл да сложи до 8C в музея в Арезе.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по добре

    2 14 Отговор
    да не се занимавате с фиат
  • 2 Факт

    18 2 Отговор
    Поредния шедьовър от Алфа Ромео.
  • 3 А50

    8 3 Отговор
    Абе взеха да правят все коли за музея както заявява изпълнителния директор. Все бутикови коли, и 18г след 159ката нямат достоен заместник, а преди даже имаха и кросвагон на 156цата. Джулиата вътре е по-тясна от 159, а Стелвиото с проблеми в електрониката, но поне решиха да го направят. Който иска ще си купи Мазерати а не Алфа за музея после се чудят защо няма продажби, ами защото няма избор. Да видят БМВ например колко серии и варианти имат

    Коментиран от #4, #5, #6, #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Събуди се

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "А50":

    Алфа Ромео е най-добрата премиум автомобилна марка за 2022 г. според американската компания за потребителски проучвания, данни и анализи Джей ди Пауър . Италианският производител е на първо място по индекс на удовлетвореност на клиентите от покупката.
    Алфа Ромео отбелязва най-голямото изкачване от всички 14 премиум марки в сегмента в сравнение с миналогодишното проучване. Легендарната италианска марка прави скок с 8 позиции от деветото до първото място в премиум сегмента.

    Коментиран от #7

  • 7 А50

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Събуди се":

    Кои са тези модели в премиум сегмента. Алфа правят много красиви концепт коли и музейни експонати и после другите само преписват дизайна или елементи. От всяка лимузина могат да направят хеджбек, комби и спортвагон вариант, но не те са решили, че ще работят за тесен кръг купувачи. Незнам защо иначе никоя друга кола не ми е доставяла такова удоволствие от шофиране, както алфата
  • 8 Алфа

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "А50":

    Имам Стелвио от 2020г и съм на почти 90 000 км проблеми никакви

    Коментиран от #11

  • 9 асд

    5 0 Отговор
    Колкото повече пари имаш, толкова по-стара Алфа ще си купиш. Без значение какъв е концептът не бих го предпочел пред MONTREAL или някое 1300 кубиково GTAm.

    Коментиран от #10

  • 10 Абсолютно

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "асд":

    Мога да си позволя и 159, и Джулиета, но някак си нямат душата на 156-цата. Да не говорим за двигателите. Къде са аналозите на 2.5 v6 Busso, на 3.2 GTA? Дори 2.4 JTD при 159-ката е по-капризен и трошлив от този вграждан в 156. Много жалко, но не само за Алфа, ами за новото автомобилостроене като цяло.
  • 11 А50

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа":

    Радвам се да го чуя, но Алфа има Стелвио, а БМВ напускаха сумати Х-а и защото са цъфнали та вързали ще пускат изключително бутикова кола. Сега остава да обявът, че ще направят 500 коли от модела, с колекционерска стойност